• 2024 03 29

Németh Ágnes: Jordannel egy szinten

Az első magyar játékos a kosárlabda Hall of Fame-ben

Németh Ágnes tagja lesz idén a kosárlabda Hírességek Csarnokának.  Az 59 éves, 202 centiméter magas ex-center lesz az első magyar játékos, akit beiktatnak a sportág halhatatlanjai közé.

Németh Ágnes honlapunknak elmondta: megkönnyezte a hírt, mely szerint tagja lesz idén a kosárlabda Hírességek Csarnokának. Az 59 éves, 202 centiméter magas ex-center lesz az első magyar játékos, akit beiktatnak a sportág halhatatlanjai közé idén június 18-án.

A 367 válogatottságával nemzeti csúcstartó Németh Ágnes negyedik lett az 1980-as moszkvai olimpián, emellett négy Európa-bajnoki bronzérmet nyert, 1985-ben pedig az év női játékosának választották Európában. A világjárvány kezdetéig cirkuszokban lépett fel férjével, miután 1999-ben visszavonult. Az 59 éves exsportoló szerint: élete egyik legnagyobb meglepetése a mostani sportdiplomáciai siker

Az 1961 szeptemberében született klasszis szerepelt a KSI, a BSE, a Schio-Bari és az FTC csapatában, a BSE-vel 1983-ban elhódította a Ronchetti Kupát. Háromszoros magyar bajnok, Európa-válogatott, Európa második legjobb játékosa volt 1986-ban és 1987-ben, emellett háromszor lett az év magyar kosarasa.

Németh Ágnes összességében a harmadik magyar a Hall of Fame-ben Kassai Ervin játékvezető és Hepp Ferenc sportvezető után.