• 2024 04 27

Ismét győzött a Puskás Akadémia FC

Megszakadt a Mezőkövesd jó sorozata

A bajnokság második helyén álló Puskás Akadémia FC hazai pályán 2-0-ra győzött az egy félidőt emberhátrányban játszó vendég Mezőkövesd Zsóry FC ellen.

A vasárnap esti utolsó NB I-es találkozó szolgált néhány tanulsággal. Például azzal, hogyha Géresi Krisztián így folytatja, akkor a magyar válogatott Európa-bajnoki keretébe be tudja verekedni magát. Hiszen a PAFC-Mezőkövesd meccsen az ő góljával vezetett a hazai csapat. Majd egy labdalopást követően Pillár ellene szabálytalankodott utolsó emberként, amiért járt a kiállítás. Így Géresi gól és emberelőnybe is hozta a csapatát. 

Aztán azt is le lehet szögezni, hogy a Mezőkövesd Pintér Attilával a következő szezonban egyértelműen dobogóesélyes lesz. Mert hiába kerültek emberhátrányba a vendégek az első félidő hajrájában, úgy játszottak, mintha nem 10-en küzdöttek volna 11 ellen. 

De ha már megemlítettük Marco Rossit. Tóth Balázs ezúttal is bizonyította, hogy érdemes számolni vele a válogatott keretben, hiszen ha ő nincs, akkor a Mezőkövesd könnyen kiegyenlített volna. 

Hornyák Zsolt hét közbeni szerződéshosszabbítása is érett már. Hiszen a tavalyi bronzérem után, idén valószínűleg ezüstöt akasztanak majd a felcsúti futballisták nyakába. Mert a hajrában rúgott Baluta gól után 2-0-ra nyert a Puskás Akadémia és ezzel a sikerrel immár 10 pontos az előnye a harmadik helyezett MOL Fehérvár FC előtt. Hat fordulóval a vége előtt ez tetemes különbség.

A Mezőkövesd tizenhárom veretlenül megvívott bajnoki után kapott ki ismét. De a vasárnap látottak alapján az sem elképzelhetetlen, hogy még az idén elérhető lesz a dobogó, ami csak három pontnyira van.


OTP Bank Liga, 27. forduló: Puskás Akadémia FC - Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0) 

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Karakó
gólszerzők: Géresi (9.), Baluta (93.)
sárga lap: Martic (19.), Farkas D. (76.), Besirovic (90.)
piros lap: Pillár (43.)

PAFC: Tóth B. - Szolnoki, Joao Nunes (Meissner 69.), Spandler, Deutsch L. - Corbu (Plsek 66.), van Nieff - Slagveer, Knezevic (Baluta 66.), Kiss T. - Géresi

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D. (Kavtaradze 78.), Katanec, Pillár, Vadnai - Chrien (Rui Pedro 63.), Martic (Szeles a szünetben) - Besirovic, Vutov (Vojtus a szünetben), Cseri - Jurina (Nagy D. 85.)