• 2024 04 20

Hosszabbítás után egyenlített a Barssó

Erste Liga döntő erdélyi résztvevőkkel

A vendég Brassó 0-3-ról fordítva hosszabbítás után 5-4-re nyert a társbajnok SC Csíkszereda otthonában a jégkorong Erste Liga döntőjének negyedik, vasárnapi mérkőzésén, így 2-2-re áll az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc.

Szakmailag a magyar csapatok mellett, nyilván a román válogatott profitál legjobban az idei Erste Liga küzdelmeiből. Hiszen az erdélyi magyar együttesek kerültek be az idei sorozat döntőjébe és meglehetősen színvonalas csatában döntenek az elsőségről. Nem mellesleg a jövő évi divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon egy komoly vetélytárssal lesz teljesebb a magyar csapat ellenfeleinek sora. 

De ne szaladjunk ennyire előre. Miközben szombaton a DEAC, amely az Erste Liga elődöntőjében elbukott, megnyerte a Magyar Kupát, addig vasárnap a Brassó és a Csíkszereda negyedszerre és ősszecsapott. 

A hazaiak szombaton simán, 5-0-ra diadalmaskodtak, és most remekül nyitottak, a 11. percben már 3-0-ra vezettek. Kapuscsere következett a túloldalon, és John Combs ligacsúcsot jelentő 18. playoff-góljával a 26. percben 4-2 volt az állás. Végül Tomas Klempa egyenlített a harmadik harmadban és következhetett a hirtelen halál. Ez kereken öt perce tartott, amikor Bors Huba-Ferenc szerezte meg a győztes gólt.

A párharc kedden Brassóban folytatódik és biztosan nem dől majd el. 

Erste Liga, döntő, 4. mérkőzés: SC Csíkszereda (romániai)-Corona Brasov (romániai) 4-5 (3-2, 1-1, 0-1, 0-1), hosszabbítás után
gól: Farkas T. (6.), Becze (8.), Tousignant (11.), Combs (26.), illetve Fowlie (12.), Finucci (20.), Molnár Zs. (39.), Klempa (44.), Bors (66.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-2.