• 2024 04 16

Döntetlennel mutatkozott be Szabics Imre az NB I-ben

A Kisvárdának nem volt elég egy félidőnyi emberelőny

A válogatott Fiola Attila kiállítása miatt a MOL Fehérvár FC több mint egy félidőt emberhátrányban futballozva gól nélküli döntetlent játszott Kisvárdán a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Nem ezek voltak a legjobb hetei Fiola Attilának, aki három meccsen, ebből két válogatott találkozón is pályára lépett, azonban ebből két meccsen is kiállították. A védő parádés gólpasszt adott a lengyelek ellen Sallainak, majd a meccs hajrájában összeszedte másodk sárgáját. Vasárnap pedig ismét kétszer villant neki a sárga kártya, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Ezúttal azonban már a 35. percben, így aztán több, mint egy félidőt emberhátrányban futbalozott a székesfehérvári csapat. 

Ennek fényében értékes egy pontot hozott el Kisvárdáról a MOL Fehérvár FC. Bár az új vezetőedző Szabics Imre bemutatkozása így csak félig-meddig nevezhető sikresnek. A házigazdák a 74. percben számon kértek egy kétes szituációt a játékvezetőn, mivel szerintük Kovács Dániel a gólvonalon túlról húzta ki a labdát egy védésénél, de Pintér Csaba továbbot intett. A gólnélküli döntetlen ettől eltekintve a játék képe alapján igazságosnak mondható. Bár egyik csapat sem igazán került közelebb vele a céljaihoz. Hiszen a MOL Fehérvár még harcolna a második helyért, a Kisvárda pedig a kiesés ellen küzd. Ehhez pedig az egy pont csak kis lépés. 

Szabics Imre pedig nem ígért rögtön bajnokcsapatot, de ahhoz is sok munkája lesz, hogy a kupagyőzelem meglegyen a szezon végén.  

OTP Bank Liga, 27. forduló: Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 0-0
Kisvárda, zárt kapus, v.: Pintér
piros lap: Fiola (35.)
sárga lap: Matheus (13.), Ene (15.), Hej (49.), Bumba (49.), Melnyik (71.), illetve Fiola (19., 35.), Nikolics (38.), Bamgboye (88.)

Kisvárda Master Good: Dombó - Melnyik, Cirkovic, Ene, Matheus - Hej, Karabeljov - Sassa (Ötvös, 87.), Bumba, Navratil (Camaj, 34.; Kovácsréti, 72.) - Viana (Horváth Z., 72.)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya (Rus, a szünetben) - Fiola, Ruben Pinto - Nego, Nikolics (Szabó L., 73.), Petrjak - Zivzivadze (Bamgboye, 38.)