• 2024 03 29

Biztos Fradi siker

A második félidő és egy kiállítás döntött

Az éllovas Ferencváros 4-0-ra győzött a Budafok vendégeként.

Egy meglehetős langyos első félidőt követően sokáig úgy tűnt, hogy az FTC-nek meg kell elégednie majd egy ponttal a Budafok ellen, azonban végül a zöld-fehérek megkapták a kezdőlökést, ami után magabiztos győzelmet arattak. Az 54. percben ugyanis egy lövés után Huszti lábáról a kezére pattant a labda, amivel büntetőhöz jutott az addig elképzelés nélkül támadó FTC. Uzuni meg is szerezte a vezetést. Huszti sárga lapot is kapott az esetnél, ami igazán két perc múlva fájt még jobban, mert ekkor összeakaszkodott a vendégek norvég támadójával. Tokmac és ő is sárgát kapott kakaskodásért, amivel viszont a Budafok járt sokkal rosszabbul, hiszen Huszti mehetett az öltözőbe. A folytatás ezután már nagyon sima lett. A Fradi a kiállítás után négy perccel megszerezte a második gólját is. A hajrában pedig rúgott még két gólt a vendégcsapat. Sigér kifejezetten szépet. így aztán biztosan győzött a címvédő és lépett egyet az újabb bajnoki cím felé. A Budafok vereségének pedig a közvetlenül előtte állók örülhettek igazán, a jövő héten egymás ellen játszó ZTE és Budapest Honvéd.

OTP Bank Liga, 27. forduló: Budafoki MTE-Ferencvárosi TC 0-4 (0-0)

Budafok, zárt kapus, v.: Farkas
gólszerzők: Uzuni (55., büntetőből), Boli (61.), Sigér (88.), Haraisvili (90.)
sárga lap: Huszti (54., 57.), illetve Tokmac (57.), Isael (85.)
piros lap: Huszti (57.)

Budafok: Bese - Huszti, Nikolics, Romic, Medgyes - Lőrinczy (Takács 65.), Oláh - Kulcsár (Iharos 60.), Csonka, Skribek - Kovács (Fekete 81.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics (Wingo 79.), Blazic, Botka, Civic - Haratin, Lajduni - Mak (Isael 64.), Tokmac (Sigér 63.), Uzuni (Haraisvili 71.) - Boli (Baturin 70.)