• 2024 04 27

A Békéscsaba nem utazik el a döntő első találkozójára

Április 10-én folytatódhat a finálé

A koronavírus-járvány miatt a Swietelsky-Békéscsabai RSE nem utazik el a Fatum Nyíregyháza elleni női röplabda Extraliga-döntő hétfői nyitányára, miután csak nyolc egészséges játékosa maradt.

A Békéscsaba női röplabda együttese közleményt tett közzé, amelyben bejelentették, hogy nem utaznak el a női Extraliga döntőjének első meccsére Nyíregyházára. A BRSE keretében jelenleg 3 sportoló igazolt COVID pozitív, akik már biztosan nem játszhatnak a további meccseken sem. Öt újabb játékos szerda óta lázzal, hányással, hasmenéssel járó megbetegedéssel küzd, és ugyan negatív teszeredményt produkáltak, azonban így sem hadra foghatóak.

A BRSE egyezetetett a Nyíreygházával, és jelezték, hogy a feszített menetrend miatt nem kívánják a hétfői mérkőzés időpontját módosítani, de konzultálva az orvosi stábbal, a probléma mélyebb annál, minthogy a találkozó pár nappal való halasztása megoldást nyújthatna.

A Magyar Röplabda Szövetség hatályos szabályzatának megfelelően, rendelkezik a BRSE 8 játékossal, de több olyan kulcsposzt van, ahol nincs elegendő bevethető játékosuk. 

Ezért az első talákozóra, nem utazik le a csapat, azt a Nyregyháza meccs nélkül nyeri majd meg. A klub arra törekszik, hogy az április 10-én esedékes 2. mérkőzésen már ki tudjanak állni.