• 2024 04 26

A Paks győzelmével nyílt maradt a dobogó sorsa

A Puskás Akadémia zsinórban harmadik meccsét bukta el

A Paks hazai pályán hátrányból fordítva 4-2-re legyőzte a második helyen álló Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának pénteki mérkőzésén, így matematikailag még maradt esélye, hogy az utolsó körben odaérjen a bronzérmes pozícióba, míg a felcsútiak egyelőre nem biztosították be az ezüstérmüket.

A Puskás Akadémia egy jó és egy pocsék félidőt mutatott be Pakson, bár ez a két csapatra fordított előjellel is igaz lehetne. Az unalmas első 20 perc után ugyanis Komáromi szerezte meg egy kapitális védelmi hiba után a vezetést a vendégeknek. Sőt az első félidőben a PAFC eldönthette volna a három pont sorsát is, de Slagveer 10 méterre a kaputól rúgott lyukat, pedig mindössze a kapussal állt szemben. Persze hibázni a túloldalon is tudtak, hiszen Nunes szabálytalansága után hiába jutott büntetőhöz a hazai együttes, a gólkirályjelölt Hanh telibe lőtte a tizenegyesből a kapufát. 

A vendégeknek egyetlen pont is elegendő lett volna ahhoz, hogy megszerezzék már az utolsó forduló előtt az ezüstérmet, a Paksnak pedig ugyanennyi kellett a negyedik hely bebiztosításához, ami a Fehérvár kupagyőzelme esetén nemzetközi indulási jogot érhet. Azonban a OTP Bank Liga egyetlen színmagyar csapata másként gondolta. Bognár György pedig mesterien nyúlt bele a meccsbe. Érkezett az ezúttal szürke Hanh helyett Böde, és a korábbi gólkirály egyenlített is. Igaz nincs mit ezen szépíteni, Tóth bevédte a csatár fejesét. De a Puskás Akadémiáról csak ezután derült ki, hogy alaposan belealudt a második félidőbe. Hiszen Nunes egy beadást a saját kapujába lőtt, de itt még nem volt vége, hiszen az ifjabb Bognár 20 méteres lövése egy védőn irányt változtatva lett gól. Majd a Paks irányítója már "segítség nélkül" szerezte meg egy remek mozdulattal a szezonban a 10. gólját. a meccsen a másodikat. A hajrában még Szabóról is becsorgott a saját kapujába a labda, de ez már a három pont sorsán nem változtatott, 4-2-re nyert a Paks.

Ami annyit jelent, hogy az utolsó forduló dönt a dobogós helyek sorsáról. A Puskás Akadémia hiába vesztett zsinórban három meccset, hogyha a ZTE ellen szerez egy pontot, akkor ezüstérmes. A MOL Fehérvár FC is lehet még második, hogyha nyer a DVTK ellen idegenben, és a PAFC kikap. A Paksnak pedig nyernie kell Kisvárdán. Ebben az esetben még akár harmadik is lehet, hogyha a DVTK megveri a Fehérvárt. Azaz nyílt utolsó fordulót rendeznek majd a hazai pontvadászatban. 

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Paksi FC-Puskás Akadémia 4-2 (0-1)
Paks, zárt kapus, v.: Zierkelbach
gólszerzők: Böde (62.), Nunes (72., öngól), Bognár (76., 83.), illetve Komáromi (22.), Szabó J. (öngól, 88.)
sárga lap: Szabó J. (3.), Tamás O. (7.), Ádám (78.), Böde (88.), illetve Kiss T. (26.), Nunes (39.), Plsek (79.)

Paksi FC: Rácz G. - Lorentz (Osváth, 83.), Tamás O., Lenzsér (Szélpál, 58.), Szabó J. - Balogh, Bognár, Papp K. - Haraszti (Ádám, a szünetben), Hahn (Böde, 58.), Sajbán (Nagy R., 70.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Nagy Zs., Spandler, Nunes, Deutsch - Ominger (Plsek, 67.), Urblík - Slagveer (Baluta, 81.), Knezevic (Mance, 81.), Komáromi (Géresi, 68.) - Kiss T.

Fotó: Paksi FC