• 2024 04 26

Döntetlen lett a Honvéd-Újpest

Kétgólos hátrányból egyenlített a piros-fekete együttes

A Budapest Honvéd 2-2-es döntetlent játszott a vendég Újpesttel.

Tallo a játékvezető megsértése miatt kapott öt meccses eltiltása után tért vissza az Újpestbe remekül, hiszen a lila-fehérek elefántcsontparti légiósa a 12. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. És nem telt el a félidő fele, amikor Beridze egy remek kontra végén kettőre növelte az újpesti előnyt. Semmi sem utalt arra, hogy a Budapest Honvéd tragikus kezdése után fordulat lehet a mérkőzésben, pedig lett. Ugyanis Gazdag azután, hogy a válogatottban gólt szerzett Andorra ellen, folytatta menetelését a gólkirályi címért folyó hazai versenyben is. Előbb kiharcolt egy büntetőt, amelyet értékesített is, majd 46 másodpercen belül duplázott. Hiszen Balogh Norbert remek passzából kiegyenlítette. A meccs érdemi része itt véget is ért, hiszen a folytatásban már csak helyzetek következtek, de nem született újabb gól. A 2-2-es döntetlennel és az egy ponttal pedig a kiesőzónától távolodó Honvéd lehet elégedettebb.

OTP Bank Liga, 27. forduló: Budapest Honvéd FC-Újpest FC 2-2 (2-2)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Bognár
gólszerzők: Gazdag (37., 37., előbbit 11-esből), illetve Tallo (14.), Beridze (25.)
sárga lap: Nagy G. (33.), Batik (73.), Kamber (80.), illetve Kastrati (83.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Kamber - Nagy D. (Eppel, 77.), Nagy G. (Szendrei, 92.), Zsótér (Aliji, 73.), Balogh N. - Gazdag

Újpest: Banai - Kastrati, Baosic (Máté, 19.), Csongvai - Pauljevic, Onovo, Mitrovic, Antonov - Tallo, Szakály P. (Bacsa, 85.), Beridze (Simon, 81.)