• 2024 03 28

Az első meccsen eldöntötte negyeddöntőjét a Győr

Biztos siker Podgoricán

A címvédő Győri Audi ETO KC 30-19-re győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati, első mérkőzésén.

A győriek rekordot jelentő, 54 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek a BL-ben. Ebben az időszakban 47 győzelem és hét döntetlen a mérlegük.
A párharc visszavágóját jövő szombaton rendezik.

A vendégek közül Faluvégi Dorottya és Puhalák Szidónia, a hazaiak keretéből pedig Majda Mehmedovic és Andrea Lekic hiányzott.
Amandine Leynaud bravúros védéseire alapozva remekül kezdett a Győr, és mivel a hazaiak védekezése nem volt kellően hatékony, a címvédő nyolc perc után 6-2-re vezetett. A 17. percben is négy gól volt a különbség, ezt követően viszont a montenegróiak - egy időkérés és több csere után - felzárkóztak 10-9-re. Egyenlíteni kettős emberelőnyben, majd létszámfölényes támadójátékot alkalmazva sem tudtak, sőt az újra lendületbe került vendégek egy 6-1-es sorozattal tetemes előnybe kerültek a szünet előtt.
Az ETO kiváló védekezése miatt a Buducnost alig-alig tudott helyzetbe kerülni a második félidő elején, így a 37. percben már 20-12 volt az állás, a meccs háromnegyedénél pedig tízgólos különbség alakult ki a csapatok között. A hazaiak 21 perc alatt mindössze háromszor voltak eredményesek, ezt kihasználva a Győr már az első mérkőzésen eldöntötte a továbbjutást, hiszen a vártnál is fölényesebben győzött.
A mezőny legeredményesebb játékosa a győri Stine Oftedal volt, aki 11 lövésből kilenc gólt lőtt. Csapattársa, Amandine Leynaud 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A házigazdáknál Jovanka Radicevic és Allison Pineau öt-öt találattal zárt.
A két csapat 24. egymás elleni tétmérkőzésén három vereség és négy döntetlen mellett 17. alkalommal nyert a Győr, amely ilyen különbséggel még soha nem győzte le montenegrói ellenfelét.

BL, negyeddöntő, első mérkőzés: Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 19-30 (11-16)
lövések/gólok: 42/19, illetve 42/30
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 2/2
kiállítások: 6, illetve 6 perc