• 2024 04 25

Kőrösi búcsúzott az Európa-bajnokságon

Az ötödik kiemelt ellen már nem sikerült a bravúr

Kőrösi Ágnes a nyolcaddöntőben búcsúzott a tollaslabdázók kijevi Európa-bajnokságán, miután csütörtökön egy szoros és egy sima játszmában alulmaradt az ötödik kiemelt Neslihan Yigittel szemben.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy Kőrösi Ágnes túlteljesítette a terveket a ukrajnai tollaslabda Európa-bajnokságon. Hiszen a 25 éves érdi versenyző a világranglistán mindössze 148. helyen áll, de ennek ellenére a nyitó fordulóban győzött a papíron nála sokkal erősebb orosz Natalija Perminova (63.), majd a következő meccsén a szintén előrébb rangsorolt bolgár Marija Micova (70.) ellen is.

A legjobb 16 közé így először jutott el magyar női tollaslabdázó az Európa-bajnokságon, ami mindenképpen forradalmi tett volt, azonban sajnos a lendület nem tartott tovább a világranglistán harmincadik Yigit ellen. Az első szett még meglehetősen szoros volt, és ha minimális különbséggel, de a török tollaslabdázó nyerte azt. A folytatásban aztán nagyon gyorsan ellépett magyar riválisától és a szett elején kialaíkított előnyét fokozatosan növelve, biztosan hozta a játszmát és a meccset is. Mindössze 36 perc alatt. 

Így a kontinensviadal egyedüli magyar szereplője nem jutott be a legjobb nyolc közé. 

Tollaslabda Eurrópa-bajnokság, női egyes, nyolcaddöntő:
Neslihan Yigit (török, 5.)-Kőrösi Ágnes 2-0 (18, 10)