• 2024 03 28

Közelebb került az ezüstéremhez a Fehérvár

Tíz ember ellen biztosította be győzelmét a Vidi

A harmadik helyen álló MOL Fehérvár 3-1-re nyert az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának csütörtöki játéknapján.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-3 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Erdős
gólszerzők: Ferreira (88.), illetve Nikolics (18.), Zivzivadze (75.), Houri (82.)
sárga lap: Herrera (38., 65.), illetve Petrjak (55.), Bamgboye (73.)
piros lap: Herrera (65.)

MTK: Mijatovic - Alho, Perkovic, Ferreira, Nagy Zsombor, Herrera - Kanta (Cseke, 19.), Varju (Mezei Sz., a szünetben) - Prosser (Vancsa, 76.), Varga R. (Antonijevic, 83.), Schön (Drljo, 83.)

MOL Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira (Hangya, 88.) - Pinto (Alef, 78.) - Bamgboye, Nego, Houri (Bourard, 88.), Petrjak (Dárdai, 88.) - Nikolics (Zivzivadze, 74.)

Lendületesen kezdett a vendégcsapat, amely a 18. percben Nikolics góljával a vezetést is megszerezte. A középkezdésre viszont szokatlanul sok időt, több mint két percet kellett várni, mert a hazaiak lecserélték a csapatkapitány Kanta Józsefet, aki a szezon végén vonul vissza, és utolsó hazai mérkőzésén lépett pályára. A levonuló középpályásnak - aki 1998 óta szerepel az MTK-ban - a két együttes tagjai sorfalat álltak. A mérkőzés folytatásában is a vendégek irányítottak, helyzeteket is kidolgoztak, miközben az MTK támadójátéka akadozott, csak pontrúgások után tudott némi zavart kelteni.
A szünet után nem érvényesült a Fehérvár fölénye, és bár a hazaiak támadói továbbra is súlytalanok voltak, kapujukban Mijatovicnak azért együtt kellett élnie a játékkal. A 65. percben megfogyatkozott az MTK - Herrera gyűjtötte be második sárga lapját -, majd tíz perccel később a csereként épp csak beszálló Zivzivadze remek egyéni megindulás végén duplázta meg a Fehérvár előnyét. A 82. percben Houri szabadrúgásból növelte háromra a különbséget, míg a mérkőzés utolsó érdemi eseményeként egy kapu előtti kavarodás végén Ferreira szépített.
Az MTK pályaválasztóként 2021-ben továbbra is csak egyszer nyert, míg a MOL Fehérvár Szabics Imre irányításával idegenben változatlanul nem kapott még ki. Az MTK a bajnoki idény korábbi két találkozóján legyőzte a Fehérvárt, amely két héttel ezelőtt a Magyar Kupa elődöntőjében vett először, majd ezúttal másodszor is revansot a fővárosiakon.

(Fotó: MOL Fehérvár)