• 2024 04 19

Az Újpest megnyugodhat, a DVTK a kiesés szélén

A döntetlen a fővárosiaknak kedvezett

A kiesés ellen küzdő DVTK és a mérkőzés előtt papíron még ugyancsak veszélyben lévő Újpest találkozott Diósgyőrben az OTP Bank Liga 32., utolsó előtti fordulójában.

Lévén, hogy a lila-fehérek a jövő hétfői kupadöntőben érdekeltek lesznek, így csütörtökön lépett pályára a két csapat a létfontosságú mérkőzésen. A tét látszott is az első percekben a két gárda játékán, nem forogtak veszélyben a kapuk. A vendégek lettek bátrabbak a félidő felénél, többször eljutottak a diósgyőri kapuig, a hzaiak csak az első játékrész végén veszélyeztettek. A folytatásban a DVTK vette át a játék irányítását, ám helyzetből nem lett sokkal több a második negyvenöt percben sem. Az inkább elkeseredett, mint tudatos hazai támadások nem kecsegtettek gólszerzési eséllyel, így gól nélküli döntetlen lett a mérkőzés vége. Az eredménnyel biztossá vált az újpestiek bennmaradása az első osztályban, míg a DVTK sorsa már a vasárnapi Budafok-Honvéd meccsen eldőlhet, ha ott győznek a piros-feketék, jövőre a másodosztályban szerepelnek a borsodiak.   

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 0-0
Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapus, v: Andó-Szabó
sárga lap: Croizet (24.), Antonov (37.), Perosevic (45.)

DVTK: Malenica - Polgár, Milovic, Soldo (Ivanovski, 78.), Pikk (Marin, a szünetben) - Suljic (Márkvárt, 70.), Max, Grozav - Grgic, Vanecek (Drazic, a szünetben), Roshi (Molnár G., a szünetben)

Újpest: Pajovic - Pauljevic (Simon, 91.), Máté, Baosic, Ristevski, Antonov - Szakály, Croiset (Bjelos, 82.), Csongvai - Perosevic (Bacsa, 66.), Tallo

(Fotó: MTI)