• 2024 04 25

Egyenlített a Szekszárd a női bajnoki döntőben

Fotó: Atomerőmű KSC Szekszárd

A Szekszárd hazai pályán legyőzte a címvédő Sopront szerdán a női kosárlabda NB I döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1-1-re egyenlített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Az első meccs után, amit a Sopron nagyon simán megnyert talán sokan azt gondolták, hogy lefutott lesz a bajnoki döntő. Vagyis az idén Euroliga négyes döntőt játszó Sopron, vereség nélkül megszerzi a trófeát, az Euro Cup Final Fourban bronzérmet szerző Szekszárd ellen. Aztán a női bajnoki finálé második meccsén kiderült, hogyha máshol nem, de hazai környezetben az Atomerőmű KSC a favorit. Studerék ugyanis győzni tudtak egy végletekig kiélezett meccsen. Amelyen a legnagyobb különbség mindössze nyolc pont volt a Szekszárd javára, de a két csapat közti differencia egyre is csökkent a záró negyedben. A találkozót végül három ponttal nyerte a házigazda, így kiegyenlített a döntőben, vagyis minden kezdődhet előlről szombaton. De újra a nyugati végeken. A Sopron idénybeli első vereségét szenvedte el az NB I-ben. Kérdés, hogy ez egyszeri kisiklás volt, vagy tendencia lesz belőle. 

női kosárlabda, bajnoki döntő, 2. mérkőzés:

Atomerőmű KSC Szekszárd-Sopron Basket 72-69 (19-16, 13-15, 27-22, 13-16)

Legjobb dobók: Studer 17, Goree 16, Bálint 10, McCall 10, Theodoreán 7, illetve Walker 16, Williams 15, January 13, Brooks 12
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.