• 2024 04 26

Majoross Gergely marad az Érsekújvár vezetőedzője

Fotó: HC Nové Zámky

Majoross Gergely marad a szlovák jégkorongligában szereplő Érsekújvár (Nové Zámky) vezetőedzője, új megbízatása a következő szezon végéig szól.

Majoross szerződéshosszabbítása hatalmas eredmény, hiszen egy stabil A-csoportos ország extraligás csapatának a kispadjára ülhet le továbbra is. Mindez még akkor is igaz, hogyha az Érsekújvárnak magyar tulajdonosa van. De Suhajda Ferenc, aki évek alatt hozta fel a harmadosztályból az elsőbe a Nové Zámky-t, nem nyúlt mellé. Hiszen Majorosst január 12-én nevezték ki a Nové Zámky vezetőedzőjének, akkor a csapat a tabella majdnem alján helyezkedett el. Majd innen Majoross vezetésével bejutott a rájátszásba, és csak az negyeddöntőben esett ki. Vagyis az alsóházi play-offból továbbjutott. 

Majoross korábban a MAC juniorjainak, majd a Miskolci Jegesmedvék és a MAC magyar, illetve szlovák bajnokságában szereplő felnőtt együtteseinek trénere volt. Az elmúlt idényben - érsekújvári kinevezéséig - a MAC utánpótlásáért felelt.

A klub hétfői bejelentésében az szerepel, hogy a 41 éves szakember legalább egy évig marad Érsekújváron. Vagyis azt nem tudni, hogy a DVTK révén lesz-e még magyar csapat a szlovák Extraligában, de az biztos, hogy magyar edző lesz.