• 2024 04 26

Háromgólos előnyben a Szolnok a férfi vízilabda Eurokupa döntőjében

Fotó: MTI

A Szolnok három góllal nyert az OSC ellen a férfi vízilabda Eurokupa magyar házidöntőjének, szombati első felvonásán a Tisza-parton.

A két csapat utolsó találkozóján a Nyéki Imre uszodában április elején a bajnoki alapszakaszban, 15-15-ös végeredmény került a jegyzőkönyvbe. Talán egyik gárda sem szeretett volna hasonlóan gólgazdag meccset, de az már a férfi vízilabda Euro Kupa döntőjének első találkozóján kiderült, hogy a csapatok ezirányú vágya nem valósul meg. Hiszen inkább a támadás, mint a védekezés dominált az egész meccsen. A találkozót a fehér mezes házigazda Szolnok kezdte jobban, de hiába vezettek a hazaiak kétszer is, az első negyed végén már az OSC-nél volt az előny. Amely gyorsan két gólos lett. Ezt őrizték a vendégek sokáig eredményesen, de az első félidő hajrájára egy kissé elfogytak, így a nagyszünetre már 7-7-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok. A fordulás után kettős emberelőnybe került a Szolnok, amelyet ki is használt. Ezt még kiegyenlítette az OSC, de a harmadik negyed közepén már két gólos volt a hazaiak előnye. Így 10-8-as szolnoki vezetésnél futottak neki a csapatok a találkozó hajrájának. A negyedik negyed elején már három góllal vezetett a Szolnok, azonban ez majdnem el is olvadt. De hiába állt közel az OSC ezután többször is az egyenlítéshez, ez sohasem jött össze. Az utolsó két perc pedig egyértelműen a Szolnoké lett, amely 14-11-re nyerte az Euro Kupa döntőjének első felvonását, így megnyugtató előnnyel várhatja a visszavágót.  

Eurokupa, döntő, első mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-OSC 14-11 (2-3, 5-4, 3-1, 4-3)

gólszerzők: Filipovic 5, Drasovic, Szeghalmi 2-2, Schmölcz, Nagy Á., Jansik D., Pijetlovic, Konarik 1-1, illetve Manhercz 3, Erdélyi, Burián, Csacsovszky 2-2, Hárai, Salamon 1-1