• 2024 04 26

Sastin Marianna ezüstérmes, Lőrincz Tamás döntős

Fotó: MBSZ/UWW

A varsói birkózó Európa-bajnokság pénteki napján Sastin Marianna ezüstérmet szerzett. Az is eldőlt, hogy Lőrincz Tamás is éremmel tér haza a kontinensviadalról.

Varsóban pénteken négy magyar lépett szőnyegre. A 2013-as világbajnok, már tokiói kvótás Sastin Marianna a 62 kg-os súlycsoportban mérkőzés nélkül jutott be a döntőbe csütörtökön, így pályafutása második kontinensbajnoki fináléja várt rá. De ahogy 2007-ben, úgy ezúttal sem sikerült győznie. Ezúttal a vb ezüstérmes ukrán, Irina Koljadenko ellen kapott ki 4-1-re. 

A kötöttfogású férfiak pénteken kezdték meg a küzdelmeiket. A világbajnok, olimpiai második Lőrincz Tamás a 77 kilogrammos kategóriában először a román Ilie Cojocarit 7-0-ra, majd a horvát Antonio Kamenjasevicet 6-4-re, a fehérorosz Cimur Berdijevet pedig technikai tussal verte. Az elődöntőben pedig a német Michael Widmayert ellen győzött 5-0-ra. Így jöhet szombaton a finálé, a török Yunus Emre Basar ellen.

Torba Erik a 63 kg-os súlycsoportban 9-1-es technikai tussal verte a török Yasin Ozayt, utána viszont a negyeddöntőben 11-10-re kikapott a lett Aleksandrs Jurkjanstól így kiesett, mivel legyőzője nem került a fináléba. 

Lőrincz Viktor a 87 kg-ban technikai tussal veszített a tavalyi vk-győztes fehérorosz Kiril Maszkevics ellen, de legyőzője döntőbe jutásával a vigaszágon folytathatja az orosz Milad Alirzajev ellen.