• 2024 04 20

Csoportelsőként jutott nyolc közé a Ferencváros

Három magabiztos győzelem a budapesti buborékban

A címvédő Ferencváros a papírformának megfelelően négy góllal legyőzte a georgiai Dinamo Tbiliszi csapatát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik, buborékrendszerű budapesti tornáján.

A Hannovert és a Barcelonetat is egyaránt legyőző Fradi legjobb nyolc közé kerülése már korábban eldőlt, ezúttal a csoprotelsőségért szállt medencébe a címvédő. Az említett két mérkőzés nyerőembere, Varga Dénes pihenőt kapott, ám nélküle sem okozott gondot a zöld-fehérek számára a Dinamo Tbiliszi legyőzése. A mérkőzés felére kialakult a végső különbség a két csapat között, melyet az FTC félgőzzel is megtartott a végső dudaszóig. Győzelmével csoportelsőként jutott negyeddőntőbe a magyar csapat, ahol francia ellenfél jutott neki, a másik csoport negyedikjeként a Marseille érkezik a Ferencváros ágán a belgrádi nyolcas döntőbe, melyet június 3-5 között rendeznek a szerb fővárosban.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. torna, B csoport (Budapest):
FTC-Telekom Waterpolo - Dinamo Tbiliszi (georgiai) 15-11 (5-3, 4-2, 2-2, 4-4)
a magyar csapat gólszerzői: Vámos, Vigvári 3-3, Jaksic, Jansik 2-2, Zalánki, Német, Mezei, Constantin-Bicari, Sedlmayer 1-1

a csoport másik eredménye: Barceloneta (spanyol)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 13-11 (5-2, 3-3, 3-3, 2-3)

(Fotó: MTI)