• 2024 04 26

Balázs Krisztián döntős nyújtón a tornász Európa-bajnokságon

Fotó: MTSZ

A junior Európa-bajnoki arany- és világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztián döntőbe jutott nyújtón a Bázelben zajló torna Európa-bajnokságon.

Balázs a csütörtöki selejtezőben 13,800 pontot kapott, ezzel az ötödik helyen került be a nyújtó vasárnapi döntőjébe. Az egyéni összetett selejtezőjében Balázs Krisztián a 29. lett - ezzel elsőszámú tartalék -, Mészáros Krisztofer a 32., Bátori Szabolcs pedig a 64. helyen végzett. Így minimális az esélye annak, hogy a férfi tornászok közül bárki kvótát szerezzen az olimpiára. Erre ugyanis a bazeli kontinensviadal az utolsó esély. 

A női válogatott tagjai közül szerdán Bácskay Csenge bejutott az egyéni összetett döntőjébe és az ugrás fináléjába is, míg Péter Sára szintén ugrásban lesz finalista. Bácskay 13,766 ponttal az ötödik, Péter Sára pedig 13,566 ponttal a nyolcadik helyen jutott a szombati döntőbe. A szerdai selejtezőben egyéni összetettben Bácskay a 29., Székely pedig a 32. helyen zárt, ezzel előbbi bejutott a pénteki döntőbe. Utóbbi tartalék. 

péntek: egyéni összetett döntők - női 13.30, férfi 17.00
szombat: szerenkénti döntők (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, felemáskorlát) 13.30
vasárnap: szerenkénti döntők (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj) 13.00