• 2024 03 29

A Kisvárda győzött a Hungária körúton

Fotó: Kisvárda FC

A Kisvárda taktikus játékkal vitte el a három pontot az MTK otthonából.

Azzal, hogy a Budafok kikapott szerdán, eldőlt, hogy a Kisvárda három fordulóval a befejezés előtt bentmarad az első osztályú bajnokságban. Ezzel Supka Attila történelmet írt, hiszen az első vezetőedző lett a gárdánál, akinek nem köszönték meg év közben a munkáját. A biztos bentmaradás pedig extra energiákat szabadított fel, amit a piros mezesek ki is használtak az MTK ellen. Hiszen Cirkovic góljával győztek a Hungária körúton. Így a nagy menekülés után most már nézhetnek előre a keleti végeken. Hiszen a csapat már egyszer az idényben közel állt a nemzetközi szerepléshez és még nem kell most sem lemondania róla. Mivel három fordulóval a vége előtt a Pakssal van nagy versenyben az együttes a negyedik helyért. Ez persze csak akkor érne kupaindulást, hogyha a MOL Fehérvár FC nyerné meg a Magyar Kupát. De ez korántsem lehetetlen. Persze a következő fordulóban a DVTK is az utolsó pillanatig küzdeni fog a három pontért a Kisvárda ellen idegenben. Kezdődik a hajrá. 

OTP Bank Liga, 30. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Pillók
gólszerző: Cirkovic (24.)
sárga lap: Dimitrov (9.), Kata (46.), illetve Sassá (3.), Melnyik (87.)

MTK Budapest: Mijatovic - Alho, Nagy Zs., Varju, Herrera (Cseke, 82.) - Kata (Perkovic, 58.) - Prosser, Kanta (Palincsár, 58.), Dimitrov (Bíró B., 76.), Schön - Varga R.

Kisvárda Master Good: Dombó - Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Matheus - Karabeljov, Melnyik - Bumba (Ötvös, 79.), Zlicic (Kovácsréti, a szünetben), Camaj (Jelena, a szünetben) - Sassá (Viana, 83.)