• 2024 04 23

Magyar nemzetközi verseny Liechtensteinben

FIS pontok gyűjtése volt a cél a magyaroknak

Magyar Nemzetközi FIS Alpesi Síversenyt rendezett 18 ország részvételével a Magyar Sí Szövetség a liechtensteini Malbunban,

A három napos viadalon először az óriás-műlesiklás futamait rendezték. Itt a világbajnokságon is döntős Úry Bálint lett a legjobb, aki 53,6-s FIS pontjával a 8. helyet tudta megszerezni, mögötte Kékesi Márton végzett, aki szintén javított nemzetközi pontjain, akárcsak Nagy Bence. Pál Krisztián eltörte a lábát az első futam során, később kiderült, hogy két hónap múlva kezdheti el újra az edzéseket. A hölgyeknél Junia Brigitta 103 pontjával a legeredményesebb magyar volt. A junior világbajnokságon jól szereplő Tóth Zitának ezúttal nem sikerült célba érnie.

Szerdán műlesiklással folytatódott a verseny.  A férfiaknál egyaránt javított a pontjain Kékesi Márton és Úry Bálint is. Kékesi nyolcadik, Úrí tizedik lett. A női mezőnyben a legjobb helyezést Tóth Zita érte el, aki az első versenyen 10. míg a másodikban a 6. helyen zárt, míg Majtényi Hanna 15., Junia Brigitta 19 lett összetetben. 

Csütörtökön ismét műlesikló viadalt rendeztek a Kovács Barnabás „Barni” emlékversenyen. A magyarok közül Majtényi Hanna (15.) és Úry Bálint (18.) végzett a legelőkelőbb helyen.