• 2024 04 20

DEAC-Fehérvár döntő lesz a Magyar Kupában

Egy hosszabbításos és egy sima siker

A házigazda Debrecen jutott elsőként a jégkorong Magyar Kupa fináléjába, miután a pénteki elődöntőben hosszabbításban 2-1-re legyőzte a címvédő Ferencvárost. A másik mérkőzésen pedig eldőlt, hogy a Fehérvár lesz a Debrecen ellenfele a döntőben.

Két héttel később lett volna, de végül az Erste Liga végjátéka beleszólt a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Mivel egy magyar együttes sem jutott be a honi rájátszás döntőjébe, így a FTC és a DEAC is pályára léphetett már Húsvétkor. A Debrecen pedig több szempontból is élt a lehetőséggel. Egyrészt még sohasem rendezhetett a DEAC, de zárt kapuk mögötti lebonyolításra ezúttal pályáztak és el is nyerték a jogot. Másrészt ha már ott voltak a négyes döntőben, bekerültek a fináléba is. Vagyis a fradistáknak nem sikerült a címvédés, amely egyébként a Dunaújváros 2012-es MK-győzelme óta senkinek sem jött össze.  

A Magyar Kupa ezúttal meghívásos volt, így a papíron legjobb négy együttes jutott be az elődöntőkbe. Az első meccs előtt aztán az idén az Erste Ligában is érdekelt felek közül, a magyar bajnok FTC és az ezüstérmes DEAC átvehette az érmeket. 

Az első harmadban egy gólváltás után, az egész meccsen nagy iramban gyűrték egymást a felek, komolyabb eredmény nélkül. Következett a ráadás, amelynek első két percében három a háromban nem bírtak egymással a felek. Aztán következett Nagy Gergő kiállítása. Az emberelőnyből már csak egy másodperc volt hátra, amikor a kanadai Clint Filbrandt belőtte a győztes gólt. Így a Debrecen nemcsak redezőként hanem finalistaként is debül majd az idei kupasorozatban

Magyar Kupa, négyes döntő (Debrecen), elődöntő: DEAC - FTC-Telekom 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után
gólszerzők: Berta (11.), Filbrandt (64.), illetve Kulmala (7.),

Az osztrák és szlovák liga csapatainak a csatájában a Fehérvár legyőzte a DVTK-t. A Fehérvár, amely az osztrák bajnokságban negyeddöntős volt megszerezte a vezetést, de ezt kiegyenlítették az első harmadban még a Jegsmedvék. Aztán a második felvonás eldöntötte a meccset, hiszen a szlovák ligában csak 11., a rájátszásról lemaradó DVTK két gólos hátrányba került. Miután három percen belül két gólt is kapott. A meccsből már csak négy perc volt hátra, amikor gólt ütött a miskolci csapat, amely ezzel vissizazárkózott két gólra. De hiába hozta le a kapusát is Tokaji Viktor, ekkor az üres kapuba is betalátak a fehérváriak, akik biztosan nyerték a végül a meccset.

 Hydro Fehérvár AV19-DVTK Jegesmedvék 5-2 (1-1, 2-0, 2-1)
gólszerzők: Kuralt (4.), Hári (29., 59.), Erdély (32.), Campbell (50.), illetve Szirányi (17.), Ritó (56.)

    A szombati program:
    a 3. helyért:
FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék 14.30
    döntő:
DEAC-Hydro Fehérvár AV19 18.00