• 2024 04 19

Simán győzött a Puskás Akadémia

Újabb két pontot hozott a Fradin a felcsúti csapat

A Puskás Akadémia 3-0-ra nyert otthon az MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi játéknapján.

OTP Bank Liga, 29. forduló:

Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 3-0 (2-0)

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Káprály
gólszerzők: Kiss T. (9.), Plsek (36., 69., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Szolnoki (14.), Baluta (40.), illetve Perkovic (53.), Pintér Á. (75.)

Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Szolnoki (Komáromi 86.), Joao Nunes, Spandler, Deutsch L. - Urblík (Corbu 62.), van Nieff - Slagveer (Meissner 86.), Plsek, Kiss T. - Baluta (Géresi 72.)

MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King (Antonijevic a szünetben), Perkovic, Ferreira, Balázs B. - Kata (Kanta 63.), Pintér Á. (Varju 77.), Cseke (Miovszki a szünetben) - Varga R. (Dimitrov a szünetben), Prosser, Schön

Taktikus győzelmet arattak a felcsútiak a kék-fehérek ellen. Szűk tíz perc elteltével megszerezték a vezetést a hazaiak, és attól kezdve stabil védekezésükre alapozva csak a kínálkozó alkalmat várták, hogy növeljék előnyüket. Erre még a szünet előtt büntetőből lett is lehetőségük, így megnyugodhattak a mérkőzés felénél. A mezőnyben fölényben lévő, de a kapu előtt sokat hibázó fővárosiak hármas cserével próbáltak változtatni helyzetükön a félidőben, ám nem jártak sikerrel. Sőt a mérkőzés hajrájába már háromgólos hátránnyal érkeztek meg, miután Plsek másodszor is eredményes volt a találkozón. Győzelméve a Puskás Akadémia már biztosan dobogós a bajnokságban és újabb két pontot hozott a bajnokaspiráns Ferencvároson.