• 2024 04 18

Idegenben győzött a Fehérvár a Honvéd ellen

Véleményes játékvezetői döntések borzolták a hazai idegeket

Fordulatos mérkőzés végén szerezte meg a három pontot a MOL Fehérvár a Budapest Honvéd ellen a Hungária köron az OTP bank Liga 29. fordulójának zárómérkőzésén.

Egy pillanatra lélegzetvételhez jutott a Honvéd legutóbbi, zalaegerszegi győzelme okán a kiesés elkerüléséért folyó harcban. Azonban még korai lenne megnyugodniuk a fővárosiaknak, további pontokat kell szerezniük a hátralévő mérkőzéseken, még akkor is, ha a bajnokság harmadik helyezettje látogat a piros-feketék ideiglenes otthonába. Adott tehát a könnyűnek egyáltalán nem igérkező feladat, támadni és lehetőleg győzni kell, bárki is az ellenfél. Ugyanakkor a fehérváriak még nem tettek le az ezüstéremről, tehát a Vidi is pontért, pontokért utazott a fővárosba. Ahogy várható volt a Fehérvár volt a kezdeményezőbb, de a Honvéd sem tömörült a kapuja elé. Az első félidő közepén aztán szöglethez jutott a vendég csapat. A beadás átszállt mindenki fölött, és miközben a tizenhatosról kifelé igyekvő labdáért Gazdag Musliuval futott versenyt a Honvéd támadója belerúgott a fehérvári védő vádlijába. Az értelmetlen szabálytalanságért megítélt büntetőt Nikolics értékesítette. Pár percre rá a Honvéd szerzett gólt szöglet után. A beívelét követő kavarodásban Nego kétszer is a gólvonalon állva mentett, ám Balogh lövése végül utat talált a kapuba. Még a szünet előtt bekövetkezett az első fordulat, a fővárosiak Nagy Dominik szabadrúgása után előnnyel mehettek pihenőre. A fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a vendég gárda, és nagy nyomást helyezett a Honvéd kapujára, ám jelentős gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Mígnem a 78. percben Petrjak és Mezgrani a hazai tizenhatoson belül történt találkozása nyomán előbbi "remek" szinészi teljesítményét nem sárga lappal, hanem a többség megdöbbenésére büntetővel díjazta Iványi játékvezető. A második fehérvári tizenegyest Houri váltotta gólra. A mérkőzés csattanója az utolsó percre maradt. Batik felé szállt egy beívelt labda, a Honvéd játékosa Negoval ugrott fel, akinek magasra felnyújtott kezéről a fejére, majd szögletre pattant a labda. Iványi ezúttal büntető helyett sarokrúgást ítélt. A beadásból azonban megszerezhették volna a vezetést és ezzel valószínűleg a győzelmet a minden pontért élet-halál harcot vívó piros-feketék, ha Balogh négy méterról nem Kovács lábát találja el. Aztán, ahogy lenni szokott, a kimaradt helyezetből indított kontra végén, éppen Nego lőtt gólt megnyerve csapatának a mérkőzést. A semleges nézők számára fordulatos és élvezetes találkozó végén a kispestiek több mint csalódottan voltak kénytelenek tudomásul venni, hogy hiába vezettek negyed órával a mérkőzés vége előtt, pont nélkül maradtak.  

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Budapest Honvéd FC-MOL Fehérvár FC 2-3 (2-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Iványi
gólszerzők: Balogh N. (25.), Nagy D. (41.), illetve Nikolics (22., 11-esből), Houri (78., 11-esből), Nego (90.)
sárga lap: Nagy D. (19.), Balogh N. (85.), illetve Rus (88.)

Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Klemenz, Aliji - Hidi (Kamber, 72.) - Nagy D. (Bőle, 72.), Szendrei, Zsótér (Eppel, 63.) - Gazdag, Balogh N.

MOL Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Nego, Dárdai (Bamgboye, 70.), Fiola (Houri, 70.), Petrjak - Nikolics (Alef, 93.), Szabó L. (Zivzivadze, 57.)