• 2024 04 19

Az Újpest jutott a Magyar Kupa döntőjébe

Kisvárdán nyertek a fővárosiak az első elődöntőben

Az Újpest jutott be a MOL Magyar Kupa döntőjébe, miután Kisvárdán, némileg meglepetésre, megnyerte a sorozat első elődöntőjét.

A szezon első felében egyértelműbb lett volna ki az esélyese a Kisvárda-Újpest elődöntőnek, hiszen nagy volt a különbség a két csapat formáját tekintve a piros-fehérek javára. Mára már változott a helyzet. A hazaiak gyengébben teljesítenek az évad vége felé közeledve, a lilák pedig ugyan néhány fordulóval ezelőtt még a kiesés ellen küzdöttek a bajnokságban, az utóbbi időben azonban megtáltosodtak. Jól mutatja a változást, hogy a két csapat egy hónappal ezelőtti bajnokiján az Újpest simán győzött. A kupa persze egész más, pláne annak az elődöntője. Nem is kockáztattak a csapatok, az első félidőben alig forogtak veszélyben a kapuk, egyedül Bumba előtt adódott helyzet, ám lövésig nem jutoptt el a román támadó. A második negyvenöt perc elején aztán eldőlt a mérkőzés, Beridze a felezővonaltól futott a kisvárdai kapuig és értékesítette a vendégek első helyzetét. A hazaiakban nem volt erő az egyenlítéshez, az Újpestiek így nyugodtan tartották egygólos előnyüket. és várhatják ellenfelüket a Magyar Kupa döntőjében. Hogy ki lesz az holnap, az MTK-MOL Fehérvár párharcon dől el.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 0-1 (0-0)
Kisvárda, zárt kapuk mögött, v: Bogár
gólszerző: Beridze (54.)
sárga lap: Matheus (93.), illetve Kutrubisz (69.)

Kisvárda: Dombó - Melnyik, Cirkovic, Ene, Matheus - Karabeljov, Hej - Sassá (Horváth Z., 81.), Bumba, Kovácsréti (Zlicic, 61.) - Viana (Jelena, 72.)

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Ristevski, Kutrubisz, Kastrati, Antonov - Croizet (Szakály P., 59.), Onovo, Mitrovic - Beridze, Tallo (Bacsa, 86.)

(Fotó: MTI)