• 2024 04 19

Nem sikerült kijutni az Európa-bajnokságra

Vereség Fehéroroszországban

A magyar futsalválogatott 5-2-es vereséget szenvedett a fehérorosz csapat vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi zárásán, így csoportja harmadik helyén zárt és lemarad a kontinenstornáról.

A magyar válogatott miután kikapott Izrael ellen, így lépéshátrányba került Fehéoroszország ellen. Az utolsó Eb-selejtező előtt így az volt a feladat, hogy a magyar cspat ne kapjon ki Minszkben. Egy döntetlennel ugyanis csoportmásodik marad az egymás elleni eredmények miatt és legrosszabb esetben is pótselejtezőt játszhat. 

Ugyan a válogatott kétszer is egyenlített az idegenbeli mérkőzésen, de a második félidőben a házigazdák nagyobb tudása érvényesült. Az 5-2-es vereség után pedig Kazahsztán után a fehéroroszok lettek a csoportmásodikok és jutottak ki a kontinenstornára. 

Mindent megtettünk a pályán, ami tőlünk telt, de el kell ismerni, hogy a fehéroroszok jelenleg előrébb járnak nálunk, és ezt érvényesíteni tudták a pályán. A játékosaim küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, de sajnos ez most nem volt elég a pontszerzésre – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

Futsal Eb-selejtező, 5. csoport: Fehéroroszország-Magyarország 5-2 (2-2)
magyar gólszerzők: Dróth (8.), Pál (19. - büntetőből)
A csoport végeredménye: 1. (és Eb-szereplő) Kazahsztán 18 pont, 2. Fehéroroszország 9, 3. Magyarország 6, 4. Izrael 3