• 2024 04 19

Döntetlennel mutatkozott be az új női szövetségi kapitány

Gól nélküli meccs Bosznia-Hercegovina ellen

Margret Kratz döntetlennel mutatkozott be a magyar női labdarúgó-válogatott kispadján. 

Sem a női labdarúgó-válogatottal, sem az új kapitánnyal nem volt kegyes az időjárás, Margret Kratz első találkozóján szakadó esőben és metsző szélben mutatkozott be a megfiatalított magyar női labdarúgó-válogatott. A március közepén kinevezett 59 éves szakember Húsvét óta készült együtt a kerettel, amelyből a bosnyákok elleni meccsen négy alapember sem játszhatott sérülés miatt. De a német szakember egyébként is a jövő csapatát építi, amit mi sem bizonyított jobban, mint a hat bemutatkozó címeres mezben. 

A csapat harci szellemével az ítéletiőd ellenére sem volt gond, és a védekezéssel sem. A támadójátékon viszont lesz még mit csiszolni. Az ezúttal a csapatkapitányi karszalagot is viselő Vágó Fanni 125. alkalommal lépett pályára a válogatottban, ezt lehetett ünnepelni, magyar gólt viszont nem.

A mieink végig mezőnyfölényben futballoztak, a bosnyák csapat egy kapufáig jutott az egész mérkőzésen, de a eldönteni a meccset nem sikerült, A magyar válogatott 43., a bosnyákok az 57. helyen állnak a friss világranglistán de ezen a délutánon gól nélküli döntetlen született. 

Margret Kratz mindenesetre négy évre tervez és vele is ennyi időre a Magyar Labdarúgó-szövetség. Ez alatt a cél kijutni egy nagy nemzetközi tornára. A célkitűzésér eléréséért kell majd bőven dolgozni. 

női felkészülési mérkőzés: Magyarország - Bosznia-Hercegovina 0-0

Magyarország: Schildkraut Fruzsina – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla (Pápai Emőke, 68.), Szemán-Tóth Barbara (Savanya Csilla, 45.), Csiki Anna, Fenyvesi Evelin, Csányi Diána (Papp Luca, 45.), Magyarics Zoé, Zágor Bernadett (Nagy Virág, 81.), Kocsán Petra (Kovács Laura, 64.), Vágó Fanni