• 2024 05 08

Remek eredmények az Eb-válogatókon

Ezúttal csak a lőállásban folyt a Sidi-Péni csata

Végre nem a két legjobb magyar versenyző verbális csatájáról szólt a hazai sportlövészet. Ezúttal ugyanis csak a lőállásban csaptak össze az első válogatón, amelyen az alapversenyben Péni remekelt, a döntőben pedig Sidi győzött. 

A férfi puska összetett számát Sidi Péter nyerte 458.5 körrel a második Péni István (458.3) és a harmadik Pekler Zalán (448.7) előtt a sportlövők Duna Kupáján Komáromban, amely egyben az első Eb-válogató is volt. Az alapversenyben a győztes Péni István 1189 körrel, három körrel megjavította saját országos rekordját, ami egy körrel a fennálló világcsúcsnál is jobb. Világrekordot csak olimpián, világbajnokságon, világkupán és kontinensbajnokságon lehet lőni.

A női sportpisztolyos versenyszámban Major Veronika 40 találattal győzött, vagyis ismét azonos eredményt ért el, mint a saját világcsúcsa. A második helyen Sike Renáta (33), a harmadikon Csonka Zsófia (28) zárt. Az alapversenyben Major Veronika volt a legeredményesebb 580 körrel. Ez a verseny is válogató volt a májusi eszéki Eb-re.

 A következő két hétvégén újabb válogatókra kerül sor, előbb a jövő héten Pécsett, majd az azt követő héten Budapesten, a Fehér úti Nemzeti Lőtéren. A versenyek után jelölik ki a májusi eszéki puskás Európa-bajnokságra az indulókat. Az lesz az utolsó verseny, ahol még kvótát lehet szerezni az idei olimpiára.