• 2024 04 20

Újabb paksi siker

A DVTK még közelebb a kieséshez

A sereghajtó Diósgyőr 4-1-re kikapott a vendég Pakstól a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Gyakorlatilag 10 percig volt nyílt a DVTK-Paks találkozó. Ekkor Hahn buktatásáért a játékvezető büntetőt ítélt és kiállította Zivulicot. Ezzel nagyjából le is osztotta a meccs lapjait. Hahn berúgta a tizenegyest, amivel lépett egy újabbat a gólkirályi cím felé, de nemcsak egyet, hiszen a 16. percben Bognár remek passza után már 2-0-ra növelte a vendégek előnyét. 

A paksiak koronavírusos betegség továbbra is hiányolhatják vezetőedzőjüket, akinek a helyén ezúttal Ifj. Bognár György ült. De ezen a délutánon bárki hátradőlhetett volna kispadon. Hiszen a 69. percben már három gólos volt a vendégek előnye. A hajrában szépített ugyan a DVTK, de mindössze egy percig örülhettek a piros-fehérek a gólnak, rögtön kaptak még egyet. 

A Paks 4-1-re győzött idegenben és mindössze négy pontra van a harmadik székesfehérvári gárdától. A DVTK pedig szintén négy pontra, de az utolsó előtti Budafoktól. Így úgy tűnik, hogy a téli vérfrissítés korántsem azt az eredményt hozta, amit az új tulajdonosok vártak Miskolcon. A DVTK sorsa már korántsem csak a saját kezében van, öt fordulóval a befejezés előtt.

OTP Bank Liga, 28. forduló: Diósgyőri VTK-Paksi FC 1-4 (0-2)
Miskolc, DVTK Aréna, zárt kapus, v.: Pintér
gólszerzők: Molnár (86.), illetve Hahn (10., 16., az első 11-esből), Sajbán (68.), Szakály (87.)
sárga lap: Milovic (61.), Marin (63.), Grgic (69.), Drazic (69.), Soldo (4.)
kiállítva: Zivulic (10.)

Diósgyőr: Malenica - Polgár, Milovic, Soldo - Grgic (Sestakov, 84.), Max (Iszlai, 76.), Márkvárt (Molnár, 76.), Zivulic, Marin (Roshi, 76.) - Grozav, Drazic (Vanacek, 84.)

Paks: Hegedüs - Lorentz, Tamás (Osváth, a szünetben), Lenzsér - Sajbán (Papp, 70.), Balogh (Szakály, 82.), Bognár, Bertus, Szabó J. - Haraszti (Nagy R., 57.), Hahn (Ádám, 70.)