• 2024 04 26

Szekszárdi bronzérem a női kosárlabda Euro Kupában

Történelmi szekszárdi siker

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 68-55-re győzött a Carolo Basket együttese ellen az Európa Kupa bronzmérkőzésén.

Talán csak az első negyedben volt kérdéses a szekszárdi siker. Az Európa Kupában a Final Fourban az Atomerőmű KSC Szekszárd a Venezia ellen kapott ki az elődöntőben. A másik mérkőzésen a Valencia Basket Club a Carolo Basket csapatát búcsúztatta, így a tolnai együttes a franciákkal csapott össze a bronzéremért.

Az első negyedben még a Carolo akarata érvényesült, de az ekkor összehozott hátrányból egy pontos előnyt jozott össze a Szekszárd a szünetre. A második félidő pedig már mondhatni sima volt. A Szekszárd 13 ponttal 68-55-re nyerte meg a kisdöntőt és ezzel történelmi bronzérmet szerzett.

A bronzérmeket a múlt héten a kosárlabda Hírességek Csarnokába beválasztott Németh Ágnes, valamint Bodnár Péter, a szövetség főtitkára adta át.
A fennállásának legnagyobb sikerét elérő Szekszárd két hét múlva az NB I döntőjében folytatja az idényt, ahol a favorit - és a jövő hétvégén az Euroliga négyes döntőjében szereplő - Sopron Basket lesz az ellenfele.
Az EK-ban legutóbb 2005-ben rendeztek négyes döntőt - azóta oda-visszavágós rendszerű volt a finálé -, de a koronavírus-járvány miatt az idén ismét négyes tornára került sor, a résztvevők egészsége és biztonsága érdekében buborékos rendszerben.

női kosárlabda Európa Kupa, a 3. helyért:
Atomerőmű KSC Szekszárd-Carolo Basket (francia) 68-55 (14-23, 22-12, 20-12, 12-8)
A magyar csapat pontszerzői: Bonner 25, Studer 15, McCall 10, Zele 6, Goree 4, Friskovec 3, Bálint 3, Skoric 2