• 2023 02 03

Gólzáporos MOL Fehérvár siker az Újpest ellen

Megtorpantak a lila-fehérek

A MOL Fehérvár Nikolics Nemanja és Ivan Petrjak két-két góljával magabiztosan nyert a vendég Újpest FC ellen.

A mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Fehérvár, amely Nikolics Nemanja magabiztos büntetőjével gyorsan előnybe került. Támadásban maradt a hazai csapat, az Újpest első helyzetére a félidő közepéig kellett várni, akkor is a fehérvári védők nagy hibájából került majdnem a saját kapujukba a labda. A szünetig hátralévő időben is a hazaiak akarata érvényesült és Nikolics második találatával növelték előnyüket.
Fordulást követően az Újpest birtokolta többet a labdát, de a támadójátékába rengeteg hiba csúszott, ami elvette az esélyt a szépítésre. A Fehérvár nagy önbizalommal játszott, tetszetős támadásokat vezetve duplázta meg előnyét, mindkétszer Ivan Petrjak volt eredményes.

A Fehérvár ötvenedik alkalommal győzte le első osztályú bajnoki mérkőzésen az Újpestet, melynél a mostani idényben mindháromszor jobbnak bizonyult.

OTP Bank Liga, 28. forduló: MOL Fehérvár FC - Újpest FC 4-0 (2-0)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött v.: Berke
gólszerző: Nikolics (8. - 11-esből, 33.), Petrjak (69., 87.)
sárga lap: Petrjak (67.), Rúben Pinto (70.), illetve Csongvai (8.), Onovo (26.)

Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Bamgboye, Nego (Houri 68.), Rúben Pinto, Petrjak (Bourard 88.) - Zivzivadze (Szabó L. 82.), Nikolics (Dárdai 68.)

Újpest: Banai - Kastrati, Csongvai (Szakály P. 65.), Máté Zs. - Pauljevic (Mucsányi 75.), Onovo (Bjelos 74.), Mitrovic, Antonov (Cerqueira 65.) - Simon K. (Bacsa 65.), Junior Tallo, Beridze