• 2024 03 01

Döntetlen a Hungária körúton

Pontot szerzett a Budafok az MTK ellen

Az MTK Budapest gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Budafokkal a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Az utolsó előtti vendégcsapat az idény során mindhárom mérkőzésén pontot szerzett az MTK ellen, egyet megnyert, kettőt döntetlennel zárt.

 

Aktívan kezdett a Budafok, ugyanakkor a vendégek hibáiból az első negyedóra végén az MTK előtt adódott több gólszerzési lehetőség, ezzel együtt pedig a hazaiak át is vették az irányítást. Nem volt nagy a tempó ebben az időszakban, nem alakult ki folyamatos játék, mert sok volt a szabálytalanság. A félidő nagy részében az MTK fölényben futballozott, próbált nyomást helyezni a budafokiakra, de a kapu előtt nem volt elég pontos.
A vendégek rögtön egy lesgóllal kezdték a második játékrészt és egyébként is kicsit többet vállaltak támadásban, mint az első félidőben. Kisebb volt ekkor már a két csapat között a különbség, a Budafok némileg feljavult, a még mindig többet támadó MTK játéka valamelyest visszaesett, a kapuk pedig nem igazán forogtak veszélyben.
A 69. percben csereként beállt Alhót két sárga lappal a 83. percben kiállították, a Budafok azonban nem tudott élni a létszámfölénnyel.

OTP Bank Liga, 28. forduló: MTK Budapest-Budafoki MTE 0-0
Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Solymosi
sárga lap: Pintér (45+1.), Ikenne-King (50.), Alho (79., 83.), illetve Romic (12.), Takács (85.)
kiállítva: Alho (83.)

MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King (Alho, 69.), Perkovic, Nagy Zs., Herrera - Dimitrov (Palincsár, 73.), Pintér (Cseke, 80.), Mezei - Varga R., Miovski (Bíró, 68.), Schön (Prosser, 80.)

Budafok: Bese - Iharos, Romic, Nikolic, Medgyes - Csonka, Oláh - Skribek (Szabó M., 66.), Kulcsár (Takács, a szünetben), Lőrinczy (Soltész, 80.) - Kovács D.