• 2024 03 28

A Puskás Akadémia elnapolta a bajnokavatást

Negyed órával a vége előtt mentett pontot a Ferencváros

Ha győz a Ferencváros, bajnok. Ez volt a képlet a zöld-fehérek számára a Puskás Akadémia elleni rangadó előtt az OTP Bank Liga 28. fordulójában.

Gyorsan elrontotta a hazaiak kedvét a tabella második helyén álló felcsúti csapat, ugyanis a hetedik percben a portugál Nunes fejesével vezetést szerzett. A gyors gól rányomta a bélyegét az egyébként is idegesen kezdő ferencvárosiak játékára. Az első félidő teljes egészében kereste önmagát a bajnoki címvédését ezen a mérkőzésen bebiztosítani szándékozó Rebrov-csapat, viszont veszélyt csak a stabil védekezéséből rendre kontrákat indító Puskás Akadémia jelentett. A második félidőben negyed órát kellett várni arra a lendületre, ami elvárható a hazai pályán hátrányban lévő bajnokaspiránstól, amely ekkorra pörögött fel kellően ahhoz, hogy eljusson a vendégek kapujáig és ott gólhelyzettet alakítson ki. Eleinte ezeknek a felcsúti védelem vagy Tóth kapus bravúrjai még ellenálltak, ám szűk negyed órával a mérkőzés vége előtt Laidouni közeli lövése utat talált a hálóba. A Fradi ezzel a vereséget elkerülte, ám a bajnokavatással még várnia kell. 

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-1)
Groupama Aréna, zárt kapus, v.:Bognár
gólszerzők: Laidouni (77.), illetve Nunes (7.)
sárga lap: Laidouni (65.), Blazic (70.), Haratin (90.), illetve Knezevic (30.), Slagveer (42.), Van Nieff (51.), Spandler (75.)

Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 68.), Blazic, Dvali (Haratin, 76.), Civic - Laidouni, Somália - Isael (Zubkov, 68.), Nguen, Uzuni (Sigér, 83.) - Boli (Baturina, 76.)

Puskás Akadémia: Tóth B. - Szolnoki, Spandler, Nunes, Deutsch L. - Slagveer (Komáromi, 91.), Corbu (Mance, 67.), Van Nieff, Kiss T. - Knezevic (Baluta, 80.), Plsek