• 2024 04 20

Ősszel erősebbek lesznek a lengyelek

Ahogy selejtezőbeli ellenfelünknél látták

Honlapunknak Lengyelországból Wojciech Nowakovski magyarul beszélő lengyel újságíró beszélt a helyiek reakciójáról, miután 3 fordulót követően a százszázalékos, 9 pontos Anglia mögött mi vagyunk 7 ponttal a másodikok, a 6 pontos albánok a harmadik, míg a 4 pontos lengyelek a negyedik helyen állnak.

A lengyel kolléga dicsérte portugál szövetségi kapitányuk, Paulo Sousa remek cseréit, valamint elárulta: győzni szerettek volna ellenünk a Puskás Arénában.
Szerinte most a minimum tervnél tartanak és szeptemberben akár az angolokat is meglephetik, ha viszont a magyarok tennék ezt meg előbb Budapesten, akkor nagy nyomás nehezedne a lengyel labdarúgókra a 6 nappal későbbi Anglia elleni találkozón. Az őszi első 3 összecsapáson 6-7 ponttal számolnak a világbajnoki selejtezősorozatban.

A labdarúgó világbajnoki selejtezők európai I-csoportjában az eddig két győzelemmel álló Anglia csoportrangadón fogadta Lengyelországot, amely a legjobbja, Robert Lewandowski nélkül kényszerült pályára lépni. A Bayern München légiósa térdsérülése miatt várhatóan egy hónapra dőlt ki.
A legutóbbi világbajnokságon negyedik helyen végző szigetországiak megérdemelten nyertek 2-1-re, a 85. percben szerzett Maguire góllal. A csoport két másik meccsén szintén szerdán: Andorra-Magyarország 1-4 és San Marino-Albánia 0-2.

A tavalyról idén nyárra halasztott foci Eb után ősszel szeptember 2. és 8. között lesz újabb 3 fontos teljes kör a csoportban: Előbb Budapesten az angolokat fogadjuk, miközben a lengyelek Albániát, aztán a lengyel-angol visszavágót rendezik Lengyelországban.