• 2024 04 26

Nehéz csoportban a magyar női kézilabda-válogatott

A címvédővel egy hatosban a magyarok

Könnyű sorsolásban nem lehetett bízni, de ez a vártnál is keményebb lett. A magyar női kézilabda-válogatott megkapta ellenfeleit az olimpiai tornára.

Elek Gábor együttese ezúttal a nem orosz logogó alatt versenyző címvédő Oroszországgal, valamint Franciaországgal, Spanyolországgal, Svédországgal és Brazíliával került egy csoportba az idei tokiói olimpia női kézilabdatornáján. A másik csoportban Hollandia, Montenegró, Norvégia, Japán, Koreai köztársaság és Angola szerepel. 

Ezzel a sorsolással megdőlni látszik majd a tézis, hogy egyszer kell igazán jól játszani az olimpián, a negyeddöntőben. Hiszen ezúttal a csoportban is legalább három győzelmet kell szerezni, hiszen így lehet elkerülni a négy közé jutásért a két legerősebb ellenfelet, vagyis Norvégiát és Hollandiát.

Az olimpiai kézilabda torna a férfiaknál július 24-én, a nőknél másnap kezdődik. A mieink Franciaország ellen meccselnek először. A csoportokból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe a két hatcsapatos csoportból. A férfiak döntőjére augusztus 7-én, a női fináléra másnap kerül sor. Minden mérkőzést a tokiói Jojogi Nemzeti Sportcsarnokban játszanak.

A magyar női válogatott a 2008-as pekingi negyedik helyezést követően jutott ki ismét az ötkarikás játékokra, amelyen az idei lesz a hetedik szereplése. Az ötödiknél rosszabb helyen soha nem végzett, legjobb eredménye pedig a 2000-ben, Sydneyben szerzett ezüstérem volt.

A magyar női válogatott menetrendje a B-csoportban:
Július 25.: Magyarország–Franciaország
Július 27.: Magyarország–Brazília
Július 29.: Magyarország–Orosz Olimpiai Bizottság csapat
Július 31.: Magyarország–Spanyolország
Augusztus 2.: Magyarország–Svédország

Negyeddöntők: augusztus 4.
Elődöntők: augusztus 6.
Bronzmérkőzés, döntő: augusztus 8.