• 2023 06 09

Lisa Haley kijelölte a válogatott keretet a vb-re

Ők utaznak az A-csoportos világbajnokságra Kanadába

Lisa Haley szövetségi kapitány és a szakmai stáb csütörtökön kijelölte a májusi, kanadai A-csoportos női jégkorong-világbajnokságra utazó 25 fős magyar keretet.

A döntés értelmében három kapus, nyolc hátvéd és 14 csatár vehet részt a tornán. A keretből 20 játékos volt ott a feljutással végződő 2019-es, hazai rendezésű Divízió I/A vb-n. Szabó Fruzsina, Knee Sarah, Szamosfalvi Petra és Horváth Imola első felnőtt világbajnokságára készülhet.

A szakvezető elmondta a MJSZ oldalán, hogy a legjobb 25 fős csoportot választották ki, ami nem mindig a legtehetségesebb 25 játékost jelenti. Azért hozták meg ilyen korán a döntést, hogy mindenki csak a világbajnokságra tudjon koncentrálni.

 

A játékosok húsvét után kiscsoportokban kezdik el a felkészülést, míg a teljes keret április 12-től készül együtt a Tüskecsarnokban egészen az április 22-i utazásig. Három játékost, a kapus Révész Zsuzsit, valamint a csatár Pázmándi Zsófiát és Metzler Reginát vésztartalékként neveztek meg.

A női csapat története során először vesz részt az elitvébén Az eseményre május 6–16. között kerül sor Kanadában. A magyar válogatott csoportellenfelei a japánok, a csehek, a németek és a dánok lesznek, a negyeddöntőbe a legjobb három együttes jut be.

A vb keret:
kapusok:
Németh Anikó (MAC Budapest), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)
hátvédek:
Grkovic Jelena (KMH Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Mayer Fruzsina (HTI Stars, kanadai), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College, amerikai), Pártos Réka (MAC Budapest), Tóth Enikő (KMH Budapest), Knee Sarah (KMH Budapest)
csatárok:
Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Kiss Andrea (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanadai), Jókai-Szilágyi Zsófia (Lulea HF, svéd), Jókai-Szilágyi Kinga (Vienna Sabres, osztrák), Pintér Hanna (SDE Stockholm, svéd), Pintér Lili (SDE Stockholm, svéd), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (OHA, kanadai), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest)