• 2024 05 11

Kikapott a Szudi, Pergel kettős

Vereségek napja Dohában

Madarász Dóra és a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros is vereséget szenvedett a főtábla első fordulójában a dohai WTT Star Contender versenyen.

A magyar csapat azzal a céllal utazott a két márciusi dohai versenyre, hogy minél több győzelmet és ezáltal ranglistapontot szerezzen. Különösen érvényes volt ez a Szudi, Pergel kettősre, amely a koronavírus-járvány kirobbanása előtt jól állt az olimpiai kvótáért zajló versenyben, de mivel még mindig sok a bizonytalanság a kvalifikációval kapcsolatban, minden megszerezhető ranglistapontra szüksége lenne.
Ezért duplán sajnálatos, hogy Szudiék a múlt heti tornán nagy csatában kikaptak egyiptomi ellenfeleiktől, most pedig szintén győzelem nélkül maradtak. A brazil Vitor Ishiy és Bruna Takahashi ellen az elbukott nyitó játszma után még egyenlíteni tudtak, ám a következő két szett a dél-amerikaiaké lett.
Madarász Dóra sérülés miatt csak a második dohai versenyen csatlakozott a többiekhez, és egyesben a főtáblán kezdhetett. Mégpedig a dél-koreai Kim Ha Jong ellen, aki három meggyőző sikerrel zárta a selejtezőt. A lendületét Madarász sem tudta megtörni, Kim 3:1-es győzelemmel jutott a legjobb 32 közé.
Kedden így már csak az Ecseki, Szudi és a Madarász, Pergel párosnak szurkolhatunk.

WTT Star Contender, Doha, női egyéni, 1. forduló (32 közé jutásért): Madarász Dóra–Kim Ha Jong (dél-koreai) 1:3 (–6, 4, –6, –10)

vegyes páros, nyolcaddöntő: Szudi Ádám, Pergel Szandra–Ishiy, Takahashi (brazil) 1:3 (–9, 7, –5, –8)