• 2023 02 03

Pontot vesztett a Fradi Zalaegerszegen

Mindkét csapat vezetett a mérkőzésen

A címvédő és toronymagasan listavezető Ferencváros 2-2-es döntetlent játszott a bennmaradásért küzdő Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának második vasárnapi mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
ZTE FC-Ferencvárosi TC 2-2 (1-0)
Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Kárpály
gólszerzők: Koszta (7.), Futács (68., 11-esből) illetve Boli (51., 66.)
sárga lap: Tanasin (44.), Futács (58.), Gyurján (85.), illetve Lovrencsics (78.)

ZTE FC: Gyurján - Németh E., Bobál D., Lesjak - Tanasin, Sankovic, Vass (Szalay, 88.), Tajti (Kovács B., 92.), Bedi (Zimonyi, 89.) - Koszta, Futács

Ferencvárosi TC: Dibusz - Wingo (Lovrencsics, 77.), Dvali, Mmaee, Civic - Somália, Sigér - Haraisvili (Nguen, 66.), Zubkov (Gera D., 84.), Uzuni (Mak, 77.) - Boli (Baturina, 84.)

A Ferencváros ugyan az első perctől fogva irányította a találkozót, mégis a hazaiak kerültek előnybe már a hetedik percben egy zöld-fehér védelmi hibát és Dibusz kissé bizonytalan kimozdulását követően. A fővárosiak ezt követően nagy nyomás alatt tartották riválisukat, de a szünetig nem változott az eredmény, mivel a zalaegerszegieket több ízben is megmentette a szerencse.
A Ferencváros a fordulást követően bő húsz perc alatt fordított: a legutóbbi fordulóban a DVTK ellen győztes gólt szerző Boli duplázott. A vendégek azonban nem örülhettek sokáig, mivel Futács szinte azonnal büntetőt harcolt ki, amelyet értékesített. A folytatásban a zöld-fehérek álltak közelebb a három pont megszerzéséhez, Zubkov ziccert is rontott a hajrában, újabb gól viszont már nem született.

(Fotó: MTI)