• 2024 03 28

Tovább tart a Mezőkövesd és a PAFC remek sorozata

Harc a dobogóért

A Mezőkövesd kétszer is vezetett, végül 2-2-es döntetlent játszott Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában

A vendégcsapat ezzel sorozatban a 12. bajnoki összecsapásán maradt veretlen, amivel tovább javította a klubrekordot. A tabellán maradt az egy pont a két együttes között: a Mezőkövesd az ötödik, a Paks a hatodik helyen áll.

 

Az első félidő első fele még viszonylag kiegyenlített játékot hozott, de már ekkor is határozottabban támadott a Mezőkövesd, amely a későbbiekben érzékelhetően ellenfele fölé nőtt. A vendégek védekezése stabil volt, nem működött a paksi letámadás, miközben a mezőkövesdiek többször könnyedén játszották át a középpályát, és a góljuk mellett jó néhány gólveszélyt alakítottak ki. A Paksnak ugyanakkor gyakorlatilag nem volt helyzete.
Bognár György, a hazaiak vezetőedzője a második félidőre kettőt cserélt, majd a hatvanadik percben újabb kettőt, és a frissítéseknek is köszöntően aktívabbá vált a paksi csapat: többet támadott, a 62. percben lesgólig jutott, majd sorozatban végezhette el a szögleteket, végül büntetőből egyenlített. Ugyanakkor csak egy percig örülhetett, mert a vendégek egy nagyszerű szabadrúgással visszavették a vezetést. Tovább küzdött azonban a Paks, és a hajrában sikerült is megmentenie egy pontot.
A ráadásban mindkét vezetőedző, Pintér Attila és Bognár is sárga lapot kapott reklamálásért, majd utóbbinak a pirosat is felmutatta a játékvezető.

OTP Bank Liga, 25. forduló: Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (0-1)

Paks, zárt kapuk mögött, v.: Pintér
gólszerzők: Haraszti (75., tizenegyesből), Sajbán (85.), illetve Vutov (28.), Besirovic (76.)
sárga lap: Szabó B. (56.), Osváth (57.), Tamás O. (72.), illetve Vutov (15.), Vadnai (78.), Cseri (83.), Martic (94.)

Paks: Rácz - Osváth (Lorentz, 60.), Böde, Tamás O., Szabó J. - Papp K. (Szabó B., a szünetben), Bognár I., Bertus - Hahn (Haraszti, a szünetben), Ádám, Nagy R. (Sajbán, 60.)

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai - Martic, Besirovic, Cseri (Rui Pedro, 84.) - Vutov (Vajda, 68.), Jurina, Chrien (Vojtus, 88.)

A második helyen álló Puskás Akadémia 2-1-es győzelmet aratott a vendég Újpest felett. A fővárosiak kezdtek lendületesebben, az első nagyobb védést mégis a lila-fehérek kapusának kellett bemutatnia. Az Újpest sokkal támadóbb szellemben futballozott ellenfelénél, de a felcsúti hálóőr két hatalmas bravúrral megakadályozta a vendégvezetést, majd egy vitatható büntetővel a hazaiak kerültek előnybe. Tóth Balázs harmadszor is nagyot védett, ám a szünet előtt az újpesti 11-esnél már ő is tehetetlennek bizonyult.
    A folytatásban már sokkal kiegyenlítettebb volt a játék. Ebben a periódusban inkább csak távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, de ezek nem okoztak gondot a jó formában védő kapusoknak. Az egyenlő erők küzdelméből a felcsútiak jöttek ki jobban, mivel Géresi kapáslövésével ismét a hazaiakat juttatta előnyhöz. A hátralévő bő negyedórában a Puskás Akadémia a vezetés megőrzésére törekedett, ezt hatékonyan tette, így az Újpestnek komoly lehetősége sem volt az egyenlítésre.

OTP Bank Liga, 25. forduló: Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-1 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna, zárt kapus, v.: Farkas
    gólszerzők: Knezevic (34., 11-esből), Géresi (72.), illetve Beridze (45+1., 11-esből)
    sárga lap: Tóth B. (45.), Joao Nunes (56.), illetve Pauljevic (5.), Perosevic (14.), Banai (33.), Kastrati (92.)

    Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Joao Nunes, Nagy Zs., Spandler, Szolnoki - van Nieff (Corbu, a szünetben), Urblik - Kiss T. (Deutsch, 90.), Knezevic (Plsek, 77.), Slagveer - Géresi (Mance, 77.)

    Újpest FC: Banai - Pauljevic, Kastrati, Baosic (Simon K., 77.), Ristevski, Antonov - Mitrovic, Onovo (Szakály P., 84.), Csongvai (Croizet, 56.) - Perosevic (Stieber, 56.), Beridze (Bacsa, 84.)