• 2024 04 19

Gólnélküli döntetlen Diósgyőrben

A DVTK maradt utolsó

A sereghajtó Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég MTK Budapesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Egy pontokkal nehéz lesz elkerülni a kiesést. Ezt tudják a DVTK-nál is. A piros-fehérek pénteken este az MTK ellen is igyekeztek az egész meccs során pressziót alkalmazni a vendég kék-fehérekre, hogy megszerezzék a győzelmet, de ennek nem lett eredménye. Igaz legalább kapott gól nélkül megúszta a csapat. Hozzátehetjük ez négy-ötször Malenica érdeme volt. Hiszen a házigazdák kapusa volt, hogy egy támadáson belül két ziccert is megfogott. Kétszer pedig a kapufa segített be neki. Hiszen Schön a bal kapufa tövét, Varga Roland pedig a felső lécet lőtte telibe. 

Az egy pontot azonban nem érdemtelenül szerezte meg a DVTK, amely végig nyomás alatt tartotta a vendégegyüttest és ebben a játékben benne volt a kontrák lehetősége. Főleg úgy, hogy hiába voltak meg a helyzetek, abból nem sikerült gólt lőni. 

Összességében igazságos döntetlen született Miskolcon, ami persze senkit sem boldogít a DVTK-nál, hiszen ezzel az egy ponttal még mindig négyre van, a már nem kieső 10. hely. 

OTP Bank Liga, 25. forduló: Diósgyőri VTK-MTK Budapest 0-0

Diósgyőri Stadion, zárt kapus, v.: Iványi
sárga lap: Ivanovski (22.), illetve Herrera (21.), Perkovic (54.), Dimitrov (56.)

Diósgyőri VTK: Malenica - Grgic, Milovic, Hegedűs, Pikk - Zivulic, Max - Drazic, Suljic (Iszlai, 91.), Grozav (Roshi, 69.) - Ivanovski (Vanecek, 81.)

MTK Budapest: Mijatovic - Ikenne-King, Nagy Zsombor, Perkovic (Varju, 67.), Herrera - Kata, Mezei (Cseke, 58.), Dimitrov (Prosser, 76.) - Varga R., Miovski (Bíró, 76.), Schön