• 2024 03 28

Hat meccslabdát hárítottak, hiába

Az egyetlen magyar vegyespáros is befejezte Dohában

A Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes párosunk is elvesztette az első mérkőzését, így a magyar küldöttség győzelem nélkül zárta a dohai WTT Contender versenyt.

A magyar duó hetedik kiemeltként érkezett az első dohai tornára – no meg azzal a szándékkal, hogy további pontokat gyűjtve erősítik a pozíciójukat az olimpiai kvótáért zajló versenyfutásban –, ahol Omar Asszar és Dina Mesref volt a nyolcaddöntős ellenfelük. Az egyiptomiak a selejtezőből kerültek a főtáblára, egy szingapúri és egy brazil kettőst búcsúztatva. Kicsit jobban hozzászokhattak tehát a körülményekhez, és talán ez is közrejátszott abban, hogy az első két játszmát ők nyerték meg. Szudiék nem igazán érezték a ritmust, sokszor melléütöttek a labdának, egyszóval nem ment nekik a játék.
A folytatásban sikerült belerázódniuk, és kiharcolták a döntő szettet. Abban 10:7-nél veszni látszott a helyzet, de hárították mind a három mérkőzéslabdát, majd még utána hármat. A hetediket viszont már nem sikerült, így Asszarék jutottak a negyeddöntőbe.
A magyar játékosok nyert meccs nélkül maradtak ezen a versenyen, a jó hír azonban az, hogy már a jövő héten lehetőségük nyílik a javításra. Az már WTT Star Contender besorolású torna lesz, a helyszín viszont marad Doha.


WTT CONTENDER, DOHA, vegyes páros, nyolcaddöntő: Szudi Ádám, Pergel Szandra–Asszar, Mesref (egyiptomi) 2:3 (–7, –9, 7, 9, –13)