• 2024 04 23

Tovább tart a Mezőkövesd remek szériája

A ZTE vereségével maradt a kiesőhelyen

A Mezőkövesd kétgólos győzelmet aratott a vendég Zalaegerszeg felett.

A Mezőkövesd történelmi szériája immáron 11 meccsen. Ennyi találkozó óta nem kapott ki a gárda Pintér Attila irányításával az elő osztályú bajnokságban. A szerdai ZTE elleni győzelem másik vetülete, hogy a csapat immár látótávolságon belülre került a dobogó harmadik fokával. Látva a Fehérvár és a Mezőkövesd formáját, egyáltalán nem elképzelhetetlen még a helycsere sem a maradék kilenc fordulóban. 

A ZTE-nél viszont kongathatják a vészharangokat, mert ugyan a csapat bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában, de lehet, hogy azt a győzelmet elcserélték volna a maiért cserében. Ugyanis a zalaegerszegiek a Honvéd győzelme miatt visszacsúsztak a 11. pozícióba, és a hétvégéig biztosan maradnak is ott. 

OTP Bank Liga, 24. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 2-0 (2-0)

Mezőkövesd, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Cseri (30.), Vutov (40.)
piros lap: Semedo (75.)
sárga lap: Jurina (42.), Katanec (66.), illetve Favorov (32.), Tajti (41.), Semedo (73., 75.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Vadnai - Besirovic, Martic, Cseri (Vajda, 67.) - Vutov (Nagy D., 83.), Chrien (Rui Pedro, 51.), Jurina (Vojtus, a szünetben)

ZTE FC: Gyurján - Szalai D. (Papp L., 59.), Lesjak, Németh E., Bobál D., Bedi - Vass P. (Semedo, a szünetben), Favorov, Tajti (Németh D., 70.) - Koszta (Futács, a szünetben), Zimonyi (Kovács B., 71.)