• 2024 03 29

Kétgólos hátrányból mentett pontot a Paks

Továbbra sem nyert a Fehérvár hazai pályán 2021-ben.

A Paksi FC kétgólos hátrányból egyenlített Haraszti Zsolt duplájával a MOL Fehérvár FC otthonában szerdán, a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

MOL Fehérvár FC - Paksi FC 2-2 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, v.: Vad II
gólszerző: Petrjak (11.), Zivzivadze (64.) illetve Haraszti (78., 85.)
sárga lap: Lorentz (31.), Tamás O. (33.)

Fehérvár: Kovács D. - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Fiola, Alef - Nego, Houri (Dárdai, 70.), Petrjak (Bamgboye, 76.) - Zivzivadze (Nikolics, 76.)

Paks: Rácz G. - Lenzsér (Bertus, 30.), Böde (Vági A., 46.), Lorentz - Kulcsár D., Papp K. (Szabó B., 73.), Bognár I. (Haraszti, 46.), Tamás O., Szabó J. - Hahn (Szendrei, 58.), Sajbán M.

A Fehérvár első idei hazai győzelméért lépett pályára a Paks ellen a bajnokság 24. fordulójának zárómérkőzésén, azonban már a mérkőzés elején látszott, hogy nem lesz könnyű dolga, hiszen a Paks nagy lendülettel kezdte a mérkőzést. Az első tíz perc után mégis a hazaiuak nyugodhattak meg némileg, ugyanis Petrjak gólra váltotta csapata első helyzetét. A folytatásban vissza is állt a Fehérvár és kontrajátékra rendezkedett be. A vendégek fölénybe is kerekedtek a mezőnyben, ám megmaradt a piros-kékek előnye a szünetre. Sőt a hazaiak másik csatára, Zivzivadze megduplázta az előnyt a második játékrész közepén. Ekkor borítékolhatónak tűnt a fehérvári diadal, ám az utolső negyed órába lépve a szünetben beállt Haraszti Zsolt előbb szépített, majd második góljával az egyik pontot megszerezte csapatának. 

(Fotó: Paksi FC)