• 2024 04 20

Irány Stockholm!

Kijelölték a magyar csapatot a 2021-es műkorcsolya világbajnokságra

Négyből három szakágban lesz magyar versenyző március végén a stockholmi műkorcsolya-világbajnokságon: a női mezőnyben Láng Júlia, a párosoknál Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk, jégtáncban pedig Yanovskaya Anna és Lukács Ádám harcolhat a kvótaszerzésért a pekingi olimpiára.

A válogatási elv korábban az volt, hogy a amelyik versenyző az első tízben végez a kontinensviadalon, automatikusan indulhat a világbajnokságon is. Azonban a kontinensviadal elmaradt, így a decemberi magyar bajnokság és a múlt heti, hágai Challenge Cup eredménye döntött az indulók személyéről.

A párosoknál egyébként sem volt kérdés, hiszen Chtchetinina Ioulia és Magyar Márk az egyetlen magyar duó. A jégtáncosoknál sincs túlkínálat, itt a Yanovskaya Anna Lukács Ádám kettős veheti fel a versenyt a világelittel.

A hölgyeknél Láng Júliának ez lesz az első felnőtt világversenye, míg az egyetlen lyukas szám a férfiaké lesz, hiszen Csernoch András ugyan közel volt ahhoz, hogy megszerezze a világbajnokságon való induláshoz szükséges minimumpontszámot, de mivel ez nem sikerült, így nem lehet ott Stockholmban.

A magyar indulókkal szemben egy sikeres rövidprogram bemutatása és ezzel bejutás a kűrbe, ez az elvárás. Ahhoz, hogy a kvalifikáció sikerüljön ez az alapfeltétel. A kvótaszerzés pedig már a döntő függvénye. Hogy mindez megvalósítható-e az az olimpiai kvalifikációs műkorcsolya- és jégtánc világbajnokságot március 22-e és 28-a között derül ki a svéd fővárosban.