• 2024 03 29

A kezdés előtt döntöttek úgy, hogy elmarad a Veszprém-Nantes BL-mérkőzés

Az egyik játékvezető pozitív COVID-tesztje okozta a kényszerű döntést

Elmaradt a Telekom Veszprém és a francia HBC Nantes mérkőzése a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, szerdán.

A horvát Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica játékvezető-páros egyik tagjának pozitív lett a helyszínen elvégzett koronavírustesztje, ezért előbb az a döntés született, hogy az eredeti, 18.45-ös időponthoz képest két órával később kezdődhet a találkozó egy másik, magyar bírókettőssel. Időközben azonban kiderült, hogy a csarnokban már többen is érintkeztek a megfertőződött horvát játékvezetővel, ezért az európai szövetség illetékesei óvintézkedésként törölték a meccset. A pontok sorsáról hamarosan döntés születik.
A találkozó eredménye egyik csapat végső helyezését sem befolyásolja, a kilenc győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló Veszprém biztosan a második, a Nantes pedig biztosan a hatodik helyen végez a B csoportban.
Az csak csütörtökön derül ki, hogy a nyolcaddöntőben a portugál FC Portóval vagy az északmacedón Vardar Szkopjéval találkozik-e a Veszprém. A MOL-Pick Szeged hat sikerrel és nyolc vereséggel zárt az A csoportban, ám ezek közül egy győzelem és két vereség az elmaradt meccsek miatt nem a pályán, hanem az európai szövetség döntése nyomán született. A szegediek helyezésére az A csoportban, valamint nyolcaddöntős ellenfelére szintén csütörtök este derül fény.