• 2024 04 26

Legyőzte San Marino-t a magyar válogatott

Csak a győzelemmel lehetett elégedett Marco Rossi

San Marino-ban győzött második mérkőzésén a magyar labdarúgó válogatott a világbajnoki selejtezősorozatban, ám még szerdán, Andorra ellen is jobb játékra lesz szükség a sikerhez annál, amit a csapat vasárnap nyújtott.

A hazaiak válogatottja még nem nyert tétmérkőzést fennállása óta, de nem csak ezért lépett pályára esélyesként a magyar válogatott első idegenbeli vb-selejtezőjén. A mieink lengyelek elleni játéka és a 3-3-as döntetlen sikere kellő önbizalmat adhatott a játékosoknak, hogy felszabadultak és eredményesek legyenek szerényebb képességű ellenfelük otthonában. Ennek megfelelően indult a mérkőzés és az első negyedóra végén vezetést szerzett a magyar válogatott, miután a Sallai elleni szabálytalanság okán megítélt tizenegyest Szalay Ádám gólra váltotta. A folytatásban is nagy fölényben játszottak a mieink, akik a huszadik percben újra büntetőt rúghattak, azután, hogy Sallai szabadrúgásába kézzel értek bele a hazai védők a tizenhatosukon belül. Ezúttal az első büntető kiharcolója állt a labda mögé, de könnyelmű lövését kiütötte Benedettini kapus. A félidő második felében is a hazai térfélen folyt a játék, Dibusz alig találkozott a labdával, azonban jelentős helyzetet nem tudtak kialakítani a vendégek, így maradt a sovány magyar előny a szünetre. Marco Rossi már a kezdőben is hét helyen változtatott a lengyelek elleni találkozóhoz képest, ám a második félidő elején kettőt cserélt. Kalmár pályára lépése hozott némi lendületet nemzeti csapatunk játékába, de ez sokáig nem hozott eredményt a kapu előtt, mígnem Sallai fejelt gólt húsz perccel a vége előtt. A végeredményt Nikolics állította be azzal, hogy értékesítette az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt tizenegyest, amely már a harmadik volt a magyar válogatott javára a mérkőzésen. Nem játszottak jól a mieink a mérkőzésen, ám a győzelem megvan, és egy ilyan hosszú sorozatban ez a lényeg, így a tanulságokat levonva lehet készülni a szerdai, Andorra elleni összacsapásra.  

Európai vb-selejtezők, I csoport, 2. forduló:
San Marino-Magyarország 0-3 (0-1)
Serravalle, zárt kapus, v.: Nicholas Walsh (skót)
gólszerzők: Szalai Á. (13., 11-esből), Sallai (71.), Nikolics (88., 11-esből)
sárga lap: Rossi (19.), Fabbri (20.), Lunadei (36.), Battistini (58.), illetve Cseri (30.), Botka (76.)

San Marino: Elia Benedettini - Manuel Battistini, Filippo Fabbri, Cristian Brolli, Dante Rossi, Mirko Palazzi - Lorenzo Lunadei (Kevin Zonzini, 53.), Enrico Golinucci, Marcello Mularoni - Nicola Nanni (Jose Hirsch, 80.), Filippo Berardi (Marco Bernardi, 80.)

Magyarország: Dibusz Dénes - Botka Endre, Willi Orbán, Szalai Attila - Nego Loic (Kalmár Zsolt, a szünetben), Gazdag Dániel (Kleinheisler László, 62.), Sigér Dávid, Cseri Tamás (Nikolics Nemanja, a szünetben), Varga Kevin (Varga Roland, 72.) - Sallai Roland, Szalai Ádám (Géresi Krisztián, 85.)

A csoport másik két mérkőzésén is csak a győztesek szereztek gólt, az angolok kétszer voltak eredményesek Albániában, míg a lengyelek hármat rúgtak Andorrának hazai pályán.