• 2024 04 19

A Pécs döntőbe jutott az asztalitenisz Európa-kupában

Május közepén rendezik a legjobb tizennégy csapat tornáját

A PTE-PEAC Kalo-Méh férfi asztalitenisz-csapata másodikként végzett a csoportjában az Európa-kupa első szakaszában, ezzel bejutott a májusi döntőbe.

A pécsiek Varasdon eredetileg a házigazda STK Starr Croatia, az olasz Top Spin Messina és a portugál Clube Desportivo Sao Roque csapatával játszottak volna az Európa-kupa D-csoportjában, ám a portugál klub a vírushelyzet miatt nem tudott elutazni Horvátországba. Mivel a csoportokból az első és második helyezettek jutottak tovább, a PEAC-nak elég volt a két ellenfeléből egyet megelőzni.

Ezt pedig már szombaton megtették a mieink, hiszen 3:0-ra legyőzték az STK Starr Croatiát, amely korábban a Messina ellen sem tudott meccset nyerni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a horvát csapatban a japán Macudaira Kendzsi és a kínai származású Tan Ruiwu sem játszott. A pécsieknél viszont a csapat legfiatalabb játékosaként szerepet kapott Molnár Dávid, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának hallgatója, aki 3:2-re nyert a sokszoros horvát bajnok Ronald Redjep ellen.

A PEAC és a Messina vasárnap már biztos továbbjutóként a csoportelsőségért küzdhetett meg egymással, és az olasz gárda a világranglista 130. helyén álló francia Andrea Landrieu vezérletével végül 3:1-re győzött.

„Rendkívül boldogok vagyunk az eredménnyel, illetve azzal a ténnyel, hogy a fiataljaink is kezdenek erősödni – mondta Ács Pongrác, a PEAC ügyvezető elnöke. – Örülök, hogy Molnár Dávidot a hazai bajnokság után már a nemzetközi színtéren is láthattuk versenyezni. Köszönjük mindenkinek a szurkolást, mindenkinek jó egészséget kívánunk, még visszatérünk!”

Pető Zsolték valóban visszatérnek Varasdra, hiszen – a tervek szerint – május 12. és 15. között a horvátországi városban rendezik meg az Európa-kupa döntőjét, amelyben a most továbbjutott nyolc együttes mellett a Bajnokok Ligája csoportköréből kiesett hat bombaerős csapat lesz még érdekelt.

EURÓPA-KUPA, FÉRFIAK, 1. SZAKASZ, D-CSOPORT:
STK Starr Croatia (horvát)–Top Spin Messina (olasz) 0:3

PTE-PEAC Kalo-Méh–STK Starr Croatia 3:0
Pető Zsolt–Daniel Mijatovic 3:0
Demeter Lehel–Leon Santek 3:1
Molnár Dávid–Ronald Redjep 3:2

Top Spin Messina–PTE-PEAC Kalo-Méh 3:1
Andrea Landrieu–Demeter 3:0
Jordy Piccolin–Pető 1:3
Rech Daldosso–Molnár 3:1
Landrieu–Pető 3:0

A csoport végeredménye: 1. Top Spin Messina 4 pont, 2. PTE-PEAC Kalo-Méh 3, 3. STK Starr Croatia 2

A DÖNTŐBE JUTOTT CSAPATOK
Az Európa-kupából: PTE-PEAC Kalo-Méh, Top Spin Messina (olasz), STK Libertas Marinkolor (horvát), CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (román), Asisa Borges Vall (spanyol), TTSC UMMC-ELEM (orosz), Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák), SK Vydrany (szlovák)
A Bajnokok Ligájából: Post SV Mühlhausen 1951 (német), TTC Enfireex Ostrava (cseh), AS Pontoise Cergy TT (francia), de Boer Traverzo (holland), SPG Walter Wels (osztrák), Leka Enea TDM (spanyol)