• 2024 04 23

Vereség Románia ellen is az U21-es Európa-bajnokságon

10 emberrel nem sikerült a bravúr

A magyar U21-es labdarúgó válogatott második mérkőzésén is vereséget szenvedett a szlovénokkal közös rendezésű Európa-bajnokságon, így már biztosan nem juthat tovább a csoportjából.

A piros mezes magyar U21-es válogatott a németektől elszenvedett 3-0-s vereséggel, a román együttes pedig egy 1-1-es hollandok elleni döntetlennel nyitotta az Európa-bajnokságot. A második fordulóban Gera Zoltán együttesének így mindenképpen pontot, pontokat kellett volna szereznie, hogy maradjon esélye a továbbjutásra. A mieink ennek szellemében játszottak az első félidőben Bolla, majd Mezei lövését kellett védenie bravúrral Vladnak. Aztán az első félidő hajrájában Szőke Adrián megkapta a második sárga lapját, ami után 10 főre fogyatkozott a magyar csapat. De a második félidőben az ezúttal a Bozsik Arénában küzdő haza együttes ugyanúgy támadott, mint az első felvonásban, azzal a különbséggel, hogy ezúttal már meg is szerezte a vezetést. Egy remek akció végén Csonka góljával lett 1-0- az állás. A Gera-éra legjobb teljesítményét nyújtotta a csapat, amely ezután is kettőzött erővel küzdött, hogy megtartsa az előnyét. Azonban a 70. percben Matan kiegyenlített, majd három perccel a rendes játékidő vége előtt Pascanu megszerezte a vezetést is a románoknak. Innentől pedig már a kék mezesek őrizték az előnyüket minden eszközzel. Igaz ahhoz, hogy nyerjenek kellett Vlad harmadik bravúrja is a meccsen. A román u21-es válogatott így 2-1-re győzött. Ezzel pedig eldőlt, hogy a magyar válogatott a további eredményektől függetlenül nem juthat tovább a csoportjából.

U21-es Eb, A csoport, 2. forduló: Románia-Magyarország 2-1 (0-0)
Bozsik Aréna, zárt kapus, v.: Visser (belga)
gólszerzők: Matan (70.), Pascanu (87.), illetve Csonka (56.)
piros lap: Szőke (42.)
sárga lap: Ciobotariu (5.), Morutan (6.), Pascanu (58.), Marin (64.), Ganea (81.), illetve Szőke (6., 42.), Kiss (13.), Mocsi (23.), Csonka (45.), Deutsch (52.)

Románia: Vlad - Harut, Ciobotariu, Pascanu - Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Morutan (Petre, 61.) - Ganea (Popescu, 86.), Matan (Itu, 89.)

Magyarország: Bese - Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch (Bukta, 88.) - Csonka, Mezei (Kata, 69.) - Skribek (Bárány, 52.), Szendrei, Kiss (Tamás, 69.) - Szőke