• 2024 04 20

Nem szerzett kvótát a Virág, Molnár kettős

Lemaradtak az olimpiáról

Kicsi volt az esély az utolsó versenynap előtt a magyar duó előtt és azzal nem is sikerült élni, így eldőlt, hogy nem sikerült kvótát szereznie a tokiói játékokra a Virág Flóra, Molnár Dávid kettősnek a vitorlázók Nacra 17-es hajóosztályában.

A 2018-ban junior vb-hatodik kettős a Lanzarote Winter Series elnevezésű olimpiai kvalifikációs versenyen a 18. helyen végzett, miután pénteken, az éremfutam előtti utolsó versenyen hatodikként ért célba. Hat párossal vetélkedtek a mieink az utolsó, olimpiai indulást érő helyért, azonban a kvóta versenyben már az első két napon jelentős hátrányba kerültek, amit már nem tudták ledolgozni. 

Az egyetlen még kiadó európai olimpiai kvótát várhatóan a finnek szerzik meg, ők az ötödik helyen bekerültek az éremfutamba. 

Így eldőlt, hogy vitorlázásban Magyarországot Berecz Zsombor (Finndingi) és Érdi Mária (Laser Radial) képviseli majd Tokióban. Előbbi érem, utóbbi pontszerzésre esélyesként. Ezen kívül még Vadnai Benjamin (Laser Standard) szerzett részvételi jogot, ő testvérével, Jonatánnal válogatózik az ötkarikás játékokért.

Szörfben Cholnoky Sára már biztos olimpiai kvótás, Gádorfalvi Áron pedig két visszalépés esetén készülhetne hetedik olimpiájára.