• 2024 04 26

A Nyíregyháza fél lábbal már a döntőben

Ismét előnyben a Kaposvár

A kupagyőztes és alapszakasz-győztes Nyíregyháza egy meccsnyire van a bajnoki finálétól. A nemrég vezetőedzőjével szerződést hosszabbító Kaposvár pedig ismét vezet a MAFC ellen a férfi elődöntőben.

A Nyíregyháza négy játszmában nyert a Vasas vendégeként a női röplabda Extraliga elődöntőjének csütörtöki, második mérkőzésén, ezzel egy sikerre került a finálétól. A párharc első összecsapását a nyírségiek nyerték, ezúttal pedig már kétszettes előnybe kerültek. A szoros összecsapáson az óbudai alakulat 2-1-re szépített a játszmák tekintetében, ám a negyedik szett ismét a vendégeké lett. Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása ezzel 2-0 a Fatum Nyíregyháza javára. A harmadik meccset vasárnap rendezik Nyíregyházán.

női röplabda Extraliga, elődöntő, 2. mérkőzés: Vasas Óbuda-Fatum Nyíregyháza 1-3 (-29, -18, 24, -23)

A Kaposvár házigazdaként 3-0-ra legyőzte a MAFC-BME csapatát a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének csütörtöki, harmadik mérkőzésén. A harmadik játszma volt a legszorosabb, a vendégek 20-14-re, majd 22-19-re is vezettek, végül azonban 28-26-ra kikaptak, és az 1 óra 22 perces találkozó végén vesztesen hagyták el a pályát. A mezőny legeredményesebb játékosa a somogyiakat erősítő orosz Vitalij Melnyikov volt 19 ponttal. Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-1, a Kaposvár javára. A negyedik meccset szombaton rendezik Budapesten.

Férfi Extraliga, elődöntő, 3. mérkőzés: Fino Kaposvár - MAFC-BME 3-0 (19, 22, 26)