• 2024 04 19

Pontot, pontokat szerezne a válogatott Lengyelország ellen

Kezdődik a vb-selejtezősorozat

Marco Rossi szövetségi kapitány két forgatókönyvre is felkészítette a magyar labdarúgó-válogatottat, amely csütörtökön a lengyelek ellen kezdi meg hazai pályán a világbajnoki selejtezősorozatot

Eddig Marco Rossi mindkét meccsén nyert Paolo Sousa ellen. Mi kell ahhoz, hogy ez a mérleg ilyen pozitív maradjon? - hangzott el az újságírói kérdés az online sajtótájékoztatón, a kapitány erre csak annyit mondott egy széles mosoly mellett: Hogy többet ne játszunk egymás ellen. 

Ez viszont biztosan nem történik meg, hiszen ebben a világbajnoki selejtező-sorozatban kétszer is megmérkőzik majd a magyar és az csütörtökön lengyel szövetségi kapitányként debütáló Paulo Sousa együttese. Nem a mieink lesznek az esélyesek a Puskás Arénában, ám a magyar szakvezető azért optimista.

"Eddig kétszer találkoztunk egymással és mind a kétszer én győztem. Van egy olasz mondás miszerint nincs kettő három nélkül, vagyis remélem sikerül megőriznem a jó szériámat ellene. Ami azt is jelenti, hogy abban bízom, hogy ismét teljesül az, ami korábbi mérkőzéseken. Amikor papíron erősebb ellenfelek ellen kellett páláyra lépni és megoldottuk a feladatunkat sikeresen. Remélem, hogy Lengyelország ellen is megoldjuk majd. Ehhez persze az kell, hogy egyéni és csapatjáték szinten is mindenki beleadja a maximumot, és legyen egy kis szerencsénk is. Ugyanakkor nem hiszek a fátumban. Abban hiszek, hogy a sorsot minden eszközzel meg kell próbálnunk a magunk javára fordítanunk."- fogalmazott a magyar kapitány.

Marco Rossi kitért arra is, hogy Szalai Ádám a tavaszi szezonban eddig sokat játszott, és a szereplése mellett szól az is, hogy ő a válogatott csapatkapitánya. A lengyelek csapatkapitányáról Robert Lewandowskiról pedig szót ejtett Nikolics Nemanja is. Aki játszott Paulo Sousa keze alatt Székesfehérváron és volt lengyel gólkirály is, amikor ott légióskodott. Ő kitért arra is, hogy nem tudják, milyen szisztémában játszik majd az ellenfél, és tudják hogy mennyire jó játékosok alkotják a világ legjobbja mellett is az ellenfelet. Azonban a céljuk ugyanaz, pontokat szeretnének szerezni csütörtökön. Hogy mindez sikerül-e, az csütörtökön este kiderül.